IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-themamiddag met boek- en cd-presentatie 'Licht. 100 liedjes voor iedereen'

Goudzoekers & Godzoekers

Op zondagmiddag 28 november organiseert de IKON in samenwerking met de Remonstrantse Broederschap en Museum Catharijneconvent de happening 'Goudzoekers & Godzoekers' onder het motto: schoonheid & troost op zondag. Een gevarieerde middag met medewerking van onder anderen IKON-presentatrice Annemiek Schrijver en tekstschrijver Coot van Doesburgh in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Voorafgaand aan deze middag vindt de feestelijke presentatie plaats van 'Licht. 100 liedjes voor iedereen'.

We beginnen met een aflevering van 'Het Vermoeden op locatie' Annemiek Schrijver interviewt daarin één van de kunstenaars die bijgedragen heeft aan de tentoonstelling 'Goud' in Museum Catharijneconvent. Een gesprek over spiritualiteit en creatieve drijfveren. Daarna komt de zaal aan het woord aan de hand van door het publiek zelf meegebrachte 'heilige voorwerpen'. Op kunst & kitschachtige wijze gaat Schrijver op zoek naar de religieuze betekenis van uw reli-object. Waarom is het zo dierbaar voor u en wat is het verhaal erachter? Vervolgens kan wie wil onder leiding van Coot van Doesburgh diverse liedjes van het project 'Licht' instuderen. Van Doesburgh is bij het brede publieke bekend door haar liedteksten voor o.a. Paul de Leeuw en de musical 'Mama Mia!'. Parallel hieraan is er een rondleiding door de tentoonstelling GOUD. De zangers krijgen een kortingsbon om de tentoonstelling een andere keer te bezoeken. De dag wordt afgesloten met een kort filmprogramma met fragmenten uit de IKON-programma's LUX en Het Vermoeden en een drankje.

Themamiddag 'Goudzoekers & Godzoekers', 28 november van 14.00 tot 16.30 uur in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Deelname: E 12,50 per persoon incl. versnaperingen. Opgave: IKON Communicatie, bij voorkeur per mail aan ikon@ikon.nl, eventueel telefonisch: (035) 6727103. PS. Vergeet u niet uw reli-object mee te nemen? Wilt u ook de boek- en cd-presentatie bijwonen, vermeld dit dan s.v.p. bij uw opgave. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Licht. 100 liedjes voor iedereen

Voorafgaand aan de IKON themamiddag vindt de feestelijke presentatie plaats van de bundel: 'Licht. 100 liedjes voor iedereen' met bijbehorende cd. Coot van Doesburgh voorziet daarin honderd oude, bekende kerkelijke melodieën en klassieke volkszang van nieuwe teksten. Initiatiefnemer Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap, vond theaterdiva Karin Bloemen bereid om de gelijknamig cd in te zingen. Zij zal ter plekke enkele liedjes voordragen. De presentatie, eveneens in Museum Catharijneconvent, begint om 12.30 uur en duurt tot 13.15 uur. Attentie: geef u snel op, want vol=vol!

Het boekje 'Licht. 100 liedjes voor iedereen' is voor E 9,90,- te koop in de boekhandel. Boekencentrum Uitgevers, ISBN 978 90 239 67 361. Op de gelijknamige cd heeft Karin Bloemen 15 liedjes ingezonden, bonus: duet met Paul de Leeuw. Prijs: E 19,90. Uitgave: LaBloemen Producties / Boekencentrum Uitgevers. Het project 'Licht' werd mede mogelijk gemaakt door Kerk & Wereld en het Elise Mathilde Fonds.