Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CRYPTOPICTO'S VAN HANS SCHIFFERS IN HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN

Unieke workshop, quiz en live radio-uitzending Schiffers.fm vanuit het stripmuseum

Groningen, maandag 15 november 2010 - Radiomaker Hans Schiffers zal op zondag 28 november van 9.00 tot 12.00 uur zijn Radio 2-show Schiffers.fm uitzenden vanuit Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Daarbij draait hij een unieke selectie van muziek uit het 'Noorden van Nederland'. Aanleiding is de opening van een overzichtstentoonstelling van zijn beste Cryptopicto's, die hij sinds een aantal jaren aan zijn luisteraars voorschotelt. Een Cryptopicto is een cryptische cartoon waarin de titel van een populaire radiohit en de uitvoerende artiest zitten verstopt.

De tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen laat bezoekers meepuzzelen. De oplossingen van de Cryptopicto's zijn op een originele manier terug te vinden in de tentoonstelling. Na de live-uitzending zal Hans Schiffers een Cryptopicto-quiz en een workshop geven, waarbij bezoekers hun eigen Cryptopicto kunnen maken. De bijzondere collectie Cryptopicto's van Schiffers zal tentoongesteld worden tot en met medio januari 2011.

Over Hans Schiffers
Radiopresentator Hans Schiffers volgde een opleiding als tekendocent en solliciteerde bij het Weekblad Donald Duck. Uiteindelijk koos hij toch voor een carrière bij de radio. Hij maakte er programma's als Arbeidsvitaminen, De Baas van de Week, Het Steenen Tijdperk en Schiffers.fm. In 2010 vierde hij zijn 25-jarig jubileum bij de AVRO.
---