Ingezonden persbericht



Haarlem, zaterdag 27 november 2010

Deelnemersveld Haarlem Basketball Classic bekend

Zes ploegen uit drie continenten zullen aantreden op de komende Haarlem Basketball Classic, die van maandag 27 december 2010 t/m zondag 2 januari wordt gehouden in het Kennemer Sportcenter in Haarlem.

Astana Tigers uit Kazakstan was het eerste team die met groot genoegen de uitnodiging voor deelname aan de prachtige basketballklassieker aannam. Het team dat al eerder deelnam aan het toernooi wordt ingedeeld in de poule met clubteam ZZ Leiden. Zij zorgen met hun aanwezigheid voor een nostalgisch gevoel, de ploeg uit Leiden streed mee om de titel bij de eerste editie van de HBW in 1982.

De organisatie is trots met de komst van de Santa Barbara Breakers (USA), een team uit de West Coast Pro Basketball League. Het team kent enkele topspelers waaronder Lamond Murray, oud NBA speler van de LA Clippers en Kareem Abdul-Jabbar II, de zoon van de NBA legende met dezelfde naam. In de poulefase zullen de spelers uit Amerika het opnemen tegen Astana Tigers en ZZ Leiden.

In de tweede poule zal Maccabi Haifa uit basketball-land Israël er alles aan doen om de titel binnen te slepen. Net als in Amerika leeft basketball enorm in Israël. Macabbi Haifa zal het opnemen tegen de nationale mannenteams van Nederland en België.

De nummers één van de twee poules plaatsen zich direct voor de halve finales op zaterdag 1 januari. De nummers twee en drie maken op donderdag 30 december in kruiswedstrijden uit welke twee teams daar nog bijkomen. De finale is op zondag 2 januari om 15.00 uur.

Kaarten voor het toernooi zijn vanaf 1 december te bestellen op www.haarlembasketballclassic.nl