Politie Noord- en Oost Gelderland
27 november 2010


Medewerkers van een supermarkt aan de Asselsestraat zijn vrijdagavond 26 november een 44-jarige man uit Beekbergen achterna gelopen toen hij langs de kassa liep en twee flessen drank niet afrekende. Hij werd direct daarna overgedragen aan de gewaarschuwde politie.


De politie heeft de man rond 19.15 uur aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man werd een boete opgelegd van ¤ 150,- en daarna op vrije voeten gesteld.


Apeldoorn/Lieren - Brandweer zoekt naar slachtoffers in water


Auto half hangend boven kanaal achtergelaten


De politie heeft vrijdagavond 26 november een 35-jarige man uit Eerbeek aangehouden, nadat hij met zijn personenauto tegen een boom was gebotst, ongedeerd bleef en vervolgens was weggelopen. De gewaarschuwde hulpdiensten die een lege auto aantroffen, die half boven het Apeldoorns kanaal hing, zetten een duikploeg van de brandweer in, om het water te doorzoeken naar mogelijke slachtoffers.


Het ongeval vond omstreeks 20.20 uur plaats op Kanaal Zuid in Lieren (gemeente Apeldoorn). De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een boom.
Daarbij kwam de auto half boven het water van het kanaal te hangen. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en verliet de plaats van het ongeval te voet.


Door een passant werd de politie gewaarschuwd. Omdat niemand bij de auto werd aangetroffen en er mogelijk iemand in het water zou kunnen liggen, (n de auto bevond zich ook een kinderzitje) werden duikers van de brandweer ingeschakeld.


De duikers zochten het water af, waarna de politie op het huisadres van de eigenaar van de auto, duidelijk werd, dat niemand van het gezin in het water lag.
De man had alleen in de auto gezeten. Hij werd even later in de omgeving aangetroffen. Hij was ongedeerd en verklaarde dat hij te voet hulp was gaan zoeken. Hij werd door de politie aangehouden en tegen hem volgt een proces-verbaal wegens het verlaten plaats ongeval.


Apeldoorn - 19-jarige aangehouden na doorrijden na aanrijding


Een 24-jarige jongeman uit Apeldoorn is vrijdagochtend 26 november aangehouden nadat hij als autobestuurder was doorgereden na een aanrijding met een geparkeerde auto op de Glazeniershorst in zijn woonplaats.
De veroorzaker viel door de mand, omdat hij zijn partner vertelde, dat hun auto beschadigd was, vermoedelijk door een doorrijder. Toen hierover de politie gewaarschuwd werd, bleek uit het sporenonderzoek, dat de schade van de auto van de 24-jarige overeenkwam met de sporen van de doorrijder kort daarvoor op de Glazeniershorst.


De politie kreeg vrijdagochtend kort na elkaar twee meldingen van doorrijden na een aanrijding. Rond 7.30 uur een botsing op de Glazeniershorst met een geparkeerde auto en even daarna in dezelfde buurt opnieuw een melding van autoschade door een doorrijder.


De politie ontrafelde beide meldingen en constateerde dat de schade op de Glazeniershorst was veroorzaakt met de auto waarin de 24-jarige had gereden. Deze bestuurder reed na de botsing op de Glazeniershorst door, parkeerde zijn auto thuis en meldde bij zijn partner dat hun auto beschadigd was, vermoedelijk door een doorrijder. Sporen op de Glazeniershorst kwamen overeen met de schade aan de auto van de 24-jarige. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn / Loenen - Twee gewonden bij ruzie op straat


Bij een ruzie op De Kempe in Loenen, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 november een man en een vrouw gewond geraakt. Zij moesten zich onder doktersbehandeling stellen.


De politie werd rond 02.50 uur gewaarschuwd omdat een 34-jarige bewoner van een pand aan de De Kempe door een groep jongelui mishandeld was.
Na onderzoek bleek dat eerder die nacht door passanten een ruit van de woning van deze man was vernield. Terwijl de glaszetter met de bewoner bezig was met vervanging van de ruit, liep een groepje jongelui door de straat. Zij gooiden oud papier, dat langs de weg klaar stond om opgehaald te worden, over de weg.


Toen de 34-jarige daar iets van zei, kwam het tot een treffen tussen de man en de groep. Er werd met een bierfles gegooid, een jongedame uit de groep kreeg een schop en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De 34-jarige werd mishandeld en moest zich ook onder doktersbehandeling stellen. Hij wilde geen aangifte doen. De politie kent de namen van de groep jongelui en de komende dagen vindt er nader onderzoek plaats.