Nieuw monumentaal mozaïek van Fabrice


Onthulling door Wethouder Kunst en Cultuur Jeroen van Spijk

AMSTERDAM, 20101124 -- Op zondag 28 november aanstaande tussen 14.00 en 18.00 uur zal er een feestelijke presentatie van het monumentaal mozaïek van Fabrice plaatsvinden. De officiele onthulling van het mozaiek zal rond 15.00u verricht worden door wethouder Jeroen van Spijk. Iedereen is van harte welkom om deze gebeurtenis met een hapje en een drankje te vieren in gebouw De Punt ( onderdeel van zorgservicecentrum Mentrum ) aan de Domselaerstraat 128a te Amsterdam.

Afgelopen zomer heeft Amsterdam er een nieuw monumentaal kunstwerk bij gekregen. Het gaat hier over het grote mozaiek op een van de muren van het Muiderpoortstation, hoek Wijttenbachstraat/Pontanusstraat. 17 Jaar geleden werd door Fabrice op deze plek een wandschildering aangebracht, in samenwerking met de toenmalige directie van het Muiderpoortstation.

Fabrice is als kunstenaar o.a. bekend door de vele schilderingen, die hij in de openbare ruimte van Amsterdam heeft aangebracht.
Een in het oog springend objekt, dat Fabrice heeft verfraaid met zijn kleurrijke afbeeldingen is het monumentale ronde mozaïek `Het Kompas' aan het Marie Heinekenplein, dat hij in opdracht van de vereniging van eigenaren, en bedrijven aldaar vervaardigde.

In deze tijd van creatieve uitingen door middel van vluchtige media, zoals fotografie, film, video en computergestuurde technieken, is het Fabrice er meer aan gelegen om zich als kunstenaar te profileren met gebruikmaking van duurzame materialen en technieken. Met diezelfde intentie heeft Fabrice de schildering op de muur van het Muiderpoortstation ook vereeuwigd in mozaïek.

Het mozaiek weerspiegelt op een luchtige en positieve manier een samenleving van culturen en neemt daarom een essentiele plaats in, niet alleen in het stadsdeel oost, maar zeker ook in Amsterdam als stad.

YDkunstuitleen