Wim Sonneveld en Mary Dresselhuys terug in DeLaMar Theater

24/08/2010 10:53

DeLaMar

De twee zalen van het DeLaMar Theater gaan de namen dragen van theaterlegendes Wim Sonneveld en Mary Dresselhuys. De grote zaal gaat Wim Sonneveld zaal heten, de kleine zaal wordt de Mary Dresselhuys zaal. Dit is de wens van Joop en Janine van den Ende, de initiatiefnemers van het DeLaMar Theater. Joop van den Ende: 'Uit eerbetoon aan de theaterlegendes die ontelbaar veel voetsporen in het voormalige Nieuwe de la Mar Theater hebben nagelaten willen wij hen een prominente plek geven in het DeLaMar Theater.' Het DeLaMar Theater is het nieuwste theater in hartje Amsterdam en beleeft zijn feestelijke opening op 28 november 2010.

Wim Sonneveld, een van Nederlands grootste cabaretiers, is vanaf 1952 samen met twee compagnons directeur geweest van het Nieuwe de la Mar Theater. Hij speelde er jarenlang in legendarische voorstellingen. De Wim Sonneveld zaal heeft 943 stoelen en ligt in het DeLaMar Theater op de plaats van de oude bioscopen.

Mary Dresselhuys is een van de grootste actrices van haar generatie. Veelvuldig bespeelde zij het toneel van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. De Mary Dresselhuys zaal heeft 601 stoelen en ligt op precies dezelfde plek als de zaal in het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. Het toneel ligt zelfs op exact dezelfde hoogte.

De Wim Sonneveld en Mary Dresselhuys zalen van het DeLaMar Theater bieden vanaf november 2010 een breed publiek een gevarieerd programma van toneel, cabaret, musical, familietheater en diverse internationale voorstellingen. In totaal staan er komend theaterseizoen in DeLaMar Theater 543 verschillende voorstellingen van meer dan 50 verschillende producenten.

De programmering van het DeLaMar Theater richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardig theater in de traditie van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater, dat in 2005 zijn deuren sloot. Het DeLaMar Theater bouwt daarmee voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. Die traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. Het DeLaMar Theater krijgt twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen. Kaartverkoop is mogelijk via www.delamar.nl en 0900 - DeLaMar / 0900 - 33 52 627 (35cpm).

Het DeLaMar Theater is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.





http://www.delamar.nl