Ingezonden persbericht


Liedbundel LICHT 100 liedjes voor iedereen door Coot van Doesburgh & LICHT 15 wereldmelodieën op cd door Karin Bloemen

Paul van Vliet: 'Coot van Doesburgh heeft een wonder verricht.' Paul de Leeuw: 'Wat een mooie teksten!'

Zondag 28 november 2010 verschijnt de bundel LICHT, 100 liedjes voor iedereen, geschreven door Coot van Doesburgh, samen met de cd LICHT, 15 wereldmelodieën uit die bundel, gezongen door Karin Bloemen. LICHT voorziet 100 oude, zeer bekende melodieën (zowel kerkelijke als prachtige, internationale traditionals) van nieuwe teksten. De liedjes zijn geschikt om te zingen bij alle grote en kleine momenten van het leven, in de kerk en daarbuiten, in het gewone leven. Wie nu samen wil zingen, moet het vaak doen met een idioom dat niet altijd meer wordt begrepen. Oude liederen worden daardoor onzingbaar, terwijl de muziek nog altijd springlevend is.

Daarom schreef Coot van Doesburgh voor LICHT eigentijdse en toegankelijke teksten op die mooie bekende muziek. Ze werd hiertoe uitgenodigd door Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Hij constateerde dat veel teksten van kerkliederen te gedateerd zijn om mensen die voor het eerst in de kerk komen echt te bereiken. Op de cd LICHT zingt Karin Bloemen de vijftien mooiste liedjes uit de bundel, o.a. nieuwe versies van Abide with me, Danny Boy, De dag door uwe gunst ontvangen en Land of hope and glory.

PRESENTATIE

De presentatie van boek en cd vindt plaats op zondagmiddag 28 november in Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht. IKON-presentatrice Annemiek Schrijver gaat in gesprek met Coot van Doesburgh, Karin Bloemen en Tom Mikkers, en Karin Bloemen zal enkele liedjes uit LICHT ten gehore brengen. De presentatie begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen dient u uw komst vooraf te melden via algemeensecretaris@remonstranten.org of 06 50246552 (Tom Mikkers).

PRESENTEXEMPLAAR

U kunt voor 28 november reeds een presentexemplaar van boek en cd ontvangen. Vanaf 20 november kunnen deze worden geleverd. Vanzelfsprekend geschiedt dit onder de voorwaarde dat u het embargo op beide titels respecteert tot 28 november. U kunt uw presentexemplaar bestellen door te mailen naar verkoop@boekencentrum.nl