Politie Drenthe

Zondag 28 november 2010

Provincie Drenthe, 28-11-2010

Man aangehouden voor bedreiging

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 34-jarige man uit Assen aangehouden voor bedreiging van een 16-jarige jongen uit Assen. De man had woorden met de jongen gekregen naar aanleiding van het rijgedrag van de jongen in zijn brommobiel op de Mr. Groen van Prinsterenlaan. De jongen voelde zich bedreigd en belde de politie. De politie kon de man later aanhouden in een woning in Assen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Politie beboet duo

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen (48 jaar uit Emmen en 51 jaar uit Nieuw Amsterdam) beboet voor het drinken van alcohol op de openbare weg. De politie had een melding ontvangen dat de mannen zich vervelend gedroegen. Het tweetal werd op de Picassopassage aangetroffen en zij ontvingen ieder een bekeuring. De mannen kregen ook een gebiedsverbod voor het overdekte winkelcentrum.

Auto botst tegen elektriciteitskast

BUINEN Zaterdagochtend is een 66-jarige automobilist uit Valthe op de Havenweg tegen een elektriciteitskast gebotst. De man reed over de N374 in de richting van Borger en hij nam de afslag Buinen/ Exloo. Daar raakte hij van de weg, gleed door een sloot en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal en een elektriciteitskast tot stilstand. De auto en de elektriciteitskast raakten zwaar beschadigd. De energiemaatschappij werd in kennis gesteld omdat omwonenden problemen ondervonden met hun elektriciteitsvoorziening.

Jongen aangehouden voor belediging

EMMEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Nieuw Dordrecht aangehouden op de Wilhelminastraat. De jongen schold agenten uit en werd daarom aangehouden voor belediging. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

DONDEREN Zaterdagmiddag heeft op de Noordenveldweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 51-jarige automobiliste uit Hoogezand reed bij de uitrit van een paardenpension de Noordenveldweg op. Uit de richting van Vries kwam een 22-jarige automobilist uit Peize aangereden. Bij hem zat een 53-jarige vrouw uit Peize in de auto. De 51-jarige automobiliste reed de weg op en een aanrijding was het gevolg. De auto van de 51-jarige vrouw werd in de linker flank geraakt. De 51-jarige vrouw raakte gewond aan haar linkervoet en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.

Onrustig bij feesttent

GIETEN Zaterdagnacht is het onrustig geweest bij een feesttent, naast een uitgaansgelegenheid aan de Brink. De politie kreeg zaterdagnacht een melding binnen van een vechtpartij. Ter plekke was het onrustig en waren er meerdere vechtpartijen gaande. De politie trad op en haalde uit de feesttent verschillende raddraaiers. In de schermutseling kreeg een politieman een klap en daarvoor werd een 24-jarige man uit Gieten aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Tegen een andere persoon werd proces-verbaal opgemaakt voor deelname aan de wanordelijkheden.

Ingebroken in kapsalon

ZUIDWOLDE In een kapsalon aan de Hoofdstraat is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit de salon zijn, voor zover bekend, haarproducten, een flatscreen-tv en geld weggenomen. De politie heeft de zaak in behandeling en zal sporenonderzoek uitvoeren.

Politie houdt man aan voor mishandeling

DARP De politie heeft zaterdagavond een 28-jarige man uit Putten aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige vrouw uit Darp te hebben mishandeld. De man werd ingesloten en de politie heeft de zaak in behandeling.

Rijden onder invloed van alcohol

BORGER De politie heeft zaterdagavond op de N34 een 31-jarige automobilist uit Zuid Afrika aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde man via een ademanalyse 530 ug/l. De man kreeg een boete opgelegd van 750 euro en voldeed deze ter plekke.

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Zijtak een 22-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde man middels een ademanalyse 255 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij beginnend bestuurder is.

Politie houdt duo aan voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Brink twee 16-jarige jongens uit Assen aangehouden voor mishandeling. De twee worden ervan verdacht twee personen (een 21-jarige man uit Assen en een 24-jarige man uit Assen) op de Gedempte Singel te hebben mishandeld. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Auto in brand

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een auto die geparkeerd stond op de Gedempte Singel in brand gevlogen. Surveillerende agenten zagen dat achter een restaurant een auto in brand stond. De brandweer ontfermde zich over de brand. De oorzaak van de brand is onbekend en de politie stelt een onderzoek in. Niemand raakte gewond.

Meisje aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft zaterdagnacht een 16-jarig meisje uit Emmen aangehouden voor mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige vrouw uit Emmen met een glas in het gezicht heeft geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat. Het meisje werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Tijdens de afhandeling van dit incident werd een 25-jarige man uit Coevorden weggestuurd. Toen de man dit deed, sloeg hij een medewerker van de uitgaansgelegenheid. De man werd ook aangehouden en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Auto van de weg na niesbui

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is een 61-jarige automobilist uit Noordwolde (FR) op de Weg Om De Oost tegen een lantaarnpaal aangereden en boven een sloot tot stilstand gekomen. De man raakte niet gewond en verklaarde tegenover de politie dat hij een niesbui had gehad. De man was hierdoor even de controle kwijtgeraakt over de auto. De auto en de lantaarnpaal raakten beschadigd.

Boerderij grotendeels afgebrand

ZUIDWOLDE Een boerderij aan de Burgemeester Tonckensstraat is zaterdagmiddag grotendeels verwoest door brand. De brand werd door de bewoners in het achterhuis ontdekt. De brandweer heeft nog geprobeerd het vuur te doven, maar dat lukte niet. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, er zal door de politie onderzoek verricht gaan worden. De uitgebrande woning werd afgezet in verband met de vrijgekomen asbest. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd.

Asbest komt vrij bij schuurbrand

ELIM Zaterdagmorgen iseen schuur aan de Langewijk tot de grond toe afgebrand. Toen de brandweer arriveerde viel er niets meer te redden. De omgeving werd door de politie afgezet. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd. De politie gaat niet uit van brandstichting.