Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van gewapende beroving

Beusichem, 28-11-2010 o Zaterdagnacht rond 23.30 uur werd op de Voorkoopstraat een 16-jarige jongen uit Culemborg onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De jongen moest zijn geld en telefoon afgeven. Het Overvallenteam is een onderzoek begonnen en is op zoek naar getuigen.

Op bovengenoemd tijdstip fietste de 16-jarige over de Voorkoopstraat in de richting van Culemborg toen een man op een scooter hem tegemoet kwam rijden met gedoofde lichten. De man, die een bivakmuts droeg, draaide zijn scooter en ging langs de 16-jarige rijden. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer vervolgens zijn geld en mobiele telefoon afgeven. Daarna sommeerde de dader de 16-jarige om om te keren en terug te rijden. De overvaller ging ervandoor in de richting van Culemborg.

Signalement

De jongen raakte niet gewond en deed direct aangifte. Van de dader is weinig bekend, alleen dat hij een donkere jas met capuchon droeg tot zijn heupen en zwarte handschoenen. De scooter waar de dader op reed is zwart en vermoedelijk van het merk Zipp. Achterop de buddysit zit een blauw rekje gemonteerd.

Getuigen gezocht

Was u getuige van deze gewapende beroving zaterdagavond rond 23.30 uur op de Voorkoopstraat of heeft u omstreeks dat tijdstip een man op een zwarte scooter zien rijden in die omgeving? Neemt u dan contact op met het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid op telefoon 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(10)

Laatst gewijzigd 28-11-2010 10:45 | © Regio Gelderland-Zuid |