Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 28-11-2010

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT In de Moenenstraat werd zaterdagochtend vroeg een autoinbreker aangehouden. Hij hield zich verdacht op bij een aantal autos.

Een alerte bewoner maakte zaterdag 27 november rond 6.20 uur melding van een verdachte situatie. Zij zag een man fietsen die opvallend veel interesse had voor de autos die in de straat geparkeerd stonden. De politie keek met meerdere eenheden uit naar de man en zag ondertussen een auto waarvan een ruitje was ingeslagen. Even later kon de man, een 46-jarige Amersfoorter, worden aangehouden. In zijn fietstassen vonden de agenten inbrekerswerktuig en mogelijke buit. Naast de aanhouding incasseerde de man ook nog een bekeuring wegens het fietsen zonder verlichting.

Burenruzie leidt tot mishandeling

AMERSFOORT Zaterdag 27 november hield de politie een man aan de Theo Uden Masmanstraat aan op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn buurman met een ijzeren staaf hebben geslagen.

De politie werd rond 11.15 uur naar de Theo Uden Masmanstraat gestuurd. Een 42-jarige Amersfoorter zou gewond zijn geraakt aan zijn arm toen zijn buurman, een 45-jarige Amersfoorter, hem sloeg met een ijzeren staaf. Bij de buurman werd een dergelijk voorwerp gevonden, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht voor verhoor. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Belediging van een politieambtenaar

AMERSFOORT Een 40-jarige man werd zaterdagochtend vroeg op de Lavendelstraat aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en verzet bij zijn aanhouding.

Een aantal agenten stond op de Lavendelstraat toen de man voorbijliep en een van de agenten uitschold. Hier sprak de agent hem op aan, waarop er een gevecht ontstond. Hierbij vielen de mannen op de grond. Met behulp van andere agenten werd de 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden, waarbij de verdachte zich hevig verzette. Hem wordt belediging en verzet bij aanhouding ten laste gelegd.