Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.20 uur

Utrecht, 28-11-2010

Bedreiging met taser

UTRECHT Vrijdag 26 november werd een taxichauffeur op het Lucasbolwerk bedreigd met een taser. De verdachte en de chauffeur zijn bekenden van elkaar.

Rond 19.20 uur ging de politie af op een melding van bedreiging. Ter plaatse gekomen bleek dat de 41-jarige man uit Zeist een taser had, waarmee hij had gedreigd in de richting van de 23-jarige Utrechter. Hiervoor is hij aangehouden en het taserwapen is in beslag genomen. De mannen hadden vermoedelijk ruzie gekregen in de relationele sfeer.

Winkelpersoneel bedreigd

UTRECHT Aan de Oudegracht bedreigde een meisje zaterdag een medewerkster van een kledingwinkel nadat zij van diefstal was beschuldigd. De medewerkster deed aangifte van bedreiging.

Rond 16.45 uur werd de politie naar de kledingwinkel geroepen omdat daar door de beveiliging een 17-jarig meisje uit Utrecht was aangehouden op verdenking van diefstal. Ze bleek echter geen gestolen waar bij zich te hebben, maar ze had wel een mes. Hierop nam de beveiliger het mes in beslag en belde de politie. Op het moment dat hij de ruimte verliet, bedreigde het meisje de achtergebleven medewerkster van de winkel, een 22-jarige vrouw uit Den Bosch. De 17-jarige Utrechtse is aangehouden voor bedreiging.

14-jarige jongen met nepwapen

UTRECHT Zaterdag om 00.05 uur werd op de 2e Polderweg een jongen gezien die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich droeg. Na aanhouding bleek het om een nepwapen te gaan.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november zag de politie via cameratoezicht dat een jongen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich droeg. Even later kwam hij met lege handen weer in beeld. De ter plaatse gekomen agenten hielden hem aan, waarna bleek dat het om een nepwapen ging. De 14-jarige jongen uit Utrecht woonde vlakbij en speelt regelmatig oorlogje met vrienden in de buurt. Het nepwapen werd ingenomen.

Heling fiets aan agenten in burger

UTRECHT Zondagochtend probeerden twee mannen op de Korte Lauwerstraat een gestolen fiets te verkopen aan twee voorbijgangers. De voorbijgangers bleken echter agenten in burger te zijn en de mannen werden aangehouden voor heling.

Rond 2.00 uur op 28 november spraken de verdachten de agenten aan met de vraag of zij een fiets wilden kopen. De agenten hielden de mannen, beide 28 jaar en uit Utrecht, aan voor heling.

Vier autokrakers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend vroeg werden drie mannen en een jongen aangehouden voor autokraak. Op de Ridderlaan hadden zij een aantal autos opengebroken en er buit uitgehaald.

Twee mannen werden zaterdag 27 november rond 3.45 uur gezien door een getuige, die meteen de politie belde. Ter plaatse gekomen gingen de verdachten er vandoor. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Utrecht, kon verderop worden aangehouden. De andere, een 29-jarige Utrechter, werd later gezien toen hij terug ging naar de opengebroken autos en vervolgens in een vluchtauto stapte. Hij werd samen met twee mannen die in de auto zaten (beide 21 jaar en uit Utrecht) aangehouden. In de auto lagen een aantal goederen die van autokraak afkomstig zouden kunnen zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brandstichting door bewoner

UTRECHT In een appartement aan de Opaalweg ontstond vrijdag 26 november een brand. De bewoner bleek deze te hebben aangestoken. Niemand raakte gewond.

Rond 13.15 uur kreeg de politie melding van een brand in een woning op de 4e verdieping van een appartementencomplex. De brandweer had het vuur snel onder controle en aangrenzende woningen leden geen schade. Uit nader onderzoek bleek de brand te zijn aangestoken door de bewoner, een 30-jarige man, die zichzelf bij het politiebureau had aangegeven. Hierop is hij aangehouden. Waarom de man tot deze daad kwam is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.