Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 28 november

Heiloo, 28-11-2010 o 12.00 uur

Vernielers aangehouden

Hoorn, zaterdag 27 november 2010.

Rond 2.45 uur heeft de politie op het Keern een 18-jarige man uit Heerhugowaard en een 19-jarige man uit Obdam aangehouden. Ze worden verdacht van het vernielen van een bushokje op het Keern. Getuigen belden de politie die snel op het Keern was. Een agent zag de jongens, die aan het opgegeven signalement voldeden, en hield ze aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Alkmaar, zaterdag 27 november 2010.

Op het Houttil heeft de politie rond 00.30 uur een 23-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Alkmaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 42-jarige vrouw uit Alkmaar en een 32-jarige man uit Alkmaar. De slachtoffers kwamen uit een café op het Houttil en werden in elkaar geslagen zonder reden. Agenten konden op basis van het signalement van de slachtoffers kort na de mishandeling de verdachten aanhouden. Die zijn meegenomen naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Drugs in café

Castricum, zaterdag 27 november 2010.

Rond 1.40 uur is een 43-jarige man uit Casticum aangehouden op verdenking van het dealen van drugs in een café aan de Dorpsstraat. De man had veel geld bij zich en ook een zakje met wiet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de drugs is in beslag genomen.

Drank in het verkeer

Dirkshorn, zaterdag 27 november 2010.

Bij een alcoholcontrole op de Raadhuisstraat is omstreeks 4.00 uur een 28-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek anderhalf keer teveel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De man bleek bovendien niet over een rijbewijs te beschikken. Ook daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.

Bergen/Heiloo , vrijdag 26 november 2010.

Op de Bergerweg is tussen 21.00 en 1.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Daarna verplaatste de controle naar de Kennmerstraatweg in Heiloo. In totaal zijn 95 ademtesten afgenomen. Vijf personen hadden teveel gedronken en kregen een rijverbod en proces-verbaal. Drie overtreders waren beginnend bestuurder.

Heerhugowaard, vrijdag 26 november 2010.

Een 36-jarige vrouw uit Heerhugowaard is rond 21.45 uur aangehouden op de Oosttangent. Zij was duidelijk onder invloed toen zij op de Oosttangent/Nollenweg een stukje over de rotonde reed. Omstanders wisten haar autosleutels af te pakken. De vrouw bleek harddrugs te hebben gebruikt, in haar voertuig werd ook drugs aangetroffen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze nauwelijks aanspreekbaar was. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grootebroek, zondag 28 november 2010.

Op de Drechterlandseweg is rond 3.15 uur een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, acht keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zaterdag 27 november 2010.

Om 23.45 uur kreeg de politie de melding dat een persoon als een gek rondreed in Enkhuizen. Op het Stationsplein vonden agenten het omschreven voertuig met daarin een 20-jarige man uit Enkhuizen. De man, een beginnend bestuurder, bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. De man gaf meerdere keren een valse naam op. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg eveneens een bon van 240 euro wegens het opgeven van een valse naam.

Hoorn, zondag 28 november 2010.

Op de Maelsonstraat is rond 1.00 uur een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Burg, zondag 28 november 2010.

Op de Pontweg hebben agenten rond 4.30 uur een 28-jarige man uit Julianadorp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man drie keer teveel had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Koog, zondag 28 november 2010.

Op de Pijpersdijk is om 3.45 uur een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Oplettende automobilisten pakken sleutels drankrijder af

Heiloo, zondag 28 november 2010.

Twee oplettende automobilisten, een 39-jarige man uit Alkmaar en een 46-jarige man uit Den Helder hebben rond 2.00 uur op de A9 de sleutels afgepakt van een beschonken automobilist. Ze zagen dat de man soms 40 km/u reed en dan weer 80 km/u. Ook slingerde hij over de snelweg. Toen de dronken bestuurder, een 39-jarige man uit Bulgarije, stopte om langs de weg te plassen, twijfelden de twee oplettende automobilisten geen minuut. Ze zijn beiden gestopt om de sleutels van de man af te pakken. Agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Egmond aan Zee, vrijdag 26 november 2010.

Rond 21.45 zijn een 25-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Egmond aan Zee aangehouden op verdenking van het bedreigen en mishandelen van een aantal personen uit Groot-Brittannië. De slachtoffers belden de politie nadat zij bedreigd werden en een ruitje van hun woning aan de Churchillaan was vernield. De toedracht van deze mishandeling is een langer lopend conflict. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 26 november 2010.

Bij een verkeerscontrole op de Zuidtangens tussen 15.00 en 16.30 uur zijn vijf personen bekeurd. Drie van hen droegen geen autogordel en twee automobilisten hadden geen rijbewijs bij zich.

Zuidschermer, vrijdag 26 november 2010.

Op de Zuidervaart is tussen 14.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 420 passanten reden 54 automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis gestuurd.

Tussen 15.30 en 18.00 uur is het verkeer op de Westdijk gecontroleerd op snelheid. Van de 2804 passanten reden 138 personen harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Hensbroek, zaterdag 27 november 2010.

Op de Dorpsweg is tussen 18.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 380 passanten reden er 123 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Den Helder, zaterdag 27 november 2010.

Op de Zanddijk is tussen 15.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 562 passanten reden 100 automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuisgestuurd.

Den Helder, zaterdag 27 november 2010.

Op de Rijksweg is tussen 19.30 en 20.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 317 passanten reden 31 personen harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis gestuurd.

Man zwaar gewond na aanrijding

Alkmaar, zaterdag 27 november 2010.

Een 79-jarige man uit Alkmaar is zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Koelmalaan. De man fietste hier in de richting van de Bestevaerstraat toen hij ter hoogte van de Camphuysenkade vermoedelijk naar links uitwijkte. Een achter hem rijdende automobiliste, 25 jaar uit Heerhugowaard, kon hem niet meer ontwijken. De man viel en liep ernstig hoofdletsel op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Huiselijk geweld

Alkmaar, zondag 28 november 2010.

Een 48-jarige man uit Alkmaar is rond 3.30 uur aangehouden in de bosjes nabij zijn huis. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw is in haar gezicht geslagen en bij de keel gepakt. De man ging er vandoor toen de politie werd ingeschakeld. Een politiehond kwam hem echter op het spoor. Agenten namen de man mee naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agent

Schagen, zondag 28 november 2010.

Een 19-jarige man uit Anna Paulowna is aangehouden wegens het beledigen van een agent. De man schold de agent uit en wilde zijn identiteitspapieren niet overhandigen. Zijn vrienden probeerden hem nog op andere gedachten te brengen, maar ook dat had geen succes. De man kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens verdachte omstandigheden

Den Helder, zondag 28 november 2010.

Een 69-jarige vrouw uit Den Helder heeft rond 4.30 uur ernstig letsel opgelopen waarbij de omstandigheden verdacht waren. Hierop is haar 68-jarige man, eveneens uit Den Helder, aangehouden. De vrouw bleek een hersenbloeding te hebben en is in zeer kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie is direct een onderzoek gestart.

Inbreker aangehouden

Zwaag, zondag 28 november 2010.

Een 16-jarige jongen uit Hoorn is rond middernacht aangehouden op de Klokketuin. Agenten die op de Pinksterbloem surveilleerden hoorden een raam sneuvelen en zagen vervolgens drie verdachten wegrennen. Op de Klokketuin kon een van de verdachten met behulp van een politiehond worden opgespoord. Hij had zich in een voortuin verstopt. Bij een woning aan de Pinksterbloem was een raam ingeslagen en zater er braaksporen in een kozijn van de deur. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bezitter drugs aangehouden

Schagen, zaterdag 27 november 2010.

Een 21-jarige man uit Alkmaar is rond 23.30 uur aangehouden door portiers van een horecagelegenheid aan de Loet. Zij verdachten de man van het bezit van drugs. Agenten vonden bij de man een grote hoeveelheid geld, een digitale weegschaal en zakjes weed. Zijn geld, telefoon en de drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meld afsteken van vuurwerk

Enkhuizen, vrijdag 26 november 2010.

De politie doet een oproep het afsteken van vuurwerk te melden bij de politie. Het gaat vaak om illegaal, levensgevaarlijk vuurwerk. Bovendien is het verboden vroegtijdig vuurwerk af te steken. Het melden van overlast door (illegaal) vuurwerk kan via 0900 8844 (lokaal tarief).

Vrijdagavond rond 20.45 uur kwam bij de politie een melding van het afsteken van vuurwerk ter hoogte van de Broekerhavenweg. Een getuige had de verdachte gezien en gaf een goed signalement. Een agent kon de verdachte, 22 jaar uit Bovenkarspel, aanhouden. Hij had een zogenaamde illegale mortiergranaat bij zich en verklaarde vuurwerk te hebben afgesoken op de Florasingel. Ook in zijn huis werd verboden vuurwerk gevonden. De man is in verzekering gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.