Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00

Utrecht, 28-11-2010

Man aangehouden voor bezit boksbeugel

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november werd een man aangehouden voor het bezit van een boksbeugel.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een bewoner aan de Willem Elsschothove dat twee mannen over de schutting van een woning klommen. Er stond ook een scooter. De politie ging op weg naar de genoemde locatie en kwam onderweg een scooterrijder tegen die aan het signalement voldeed. De man, een 19-jarige IJsselsteiner, werd staande gehouden en bleek een boksbeugel bij zich te hebben. Hiervoor is proces verbaal opgemaakt. Bij de woning aan de Willem Elsschothove zijn geen sporen van strafbare feiten geconstateerd.

Poging tot inbraak wijkcentrum

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van zaterdag 27 november werd een man aangehouden voor een poging tot inbraak in een buurtcentrum aan de Ratelaar. Er werd inbrekerswerktuig gevonden in zijn auto.

Rond 00.10 uur kregen agenten het verzoek naar het wijkcentrum omdat er zou worden ingebroken. Zij zagen een man in een auto zitten. De 24-jarige man uit IJsselstein had een wapenstok en een tang bij zich. Op de deur van het buurtcentrum waren braaksporen te zien. Hierop werd de man aangehouden voor poging tot inbraak.

Steekpartij

VIANEN Bij een horecagelegenheid aan de Burg. Jonkheer Hoeufftlaan vond zaterdagmiddag een vechtpartij plaats, waarbij een man snijwonden aan hand en schouder opliep.

De vechtpartij ontstond zaterdag 27 november omstreeks 16.00 uur, toen een woordenwisseling uit de hand liep. Een aantal mannen (gegevens onbekend) zou de gelegenheid zijn binnengekomen en in gevecht zijn geraakt met het slachtoffer, een 24-jarige man uit Vianen. Hierbij liep de man steekwonden in hand en schouder op, waarvoor hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Toen de politie arriveerde waren de verdachten al vertrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek. De man kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Sieraden gestolen door middel van babbeltruc

VIANEN Vrijdagmiddag 26 november werd een 80-jarige vrouw uit Vianen bestolen van een aantal sieraden. Twee vrouwen kwamen haar huis binnen met een babbeltruc.

Rond 18.30 uur kreeg de politie melding van het voorval. De twee vrouwen kwamen aan de deur met het verhaal dat zij de vrouw fruit kwamen brengen. Dit zou een jaarlijks terugkerend gebruik zijn. Nadat de vrouwen de woning hadden verlaten, ontbrak een aantal gouden sieraden en belde de vrouw direct de politie.

De politie heeft het voorval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Als u iets weet, kunt u bellen met 0900-8844, district Lekstroom.