Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 28-11-2010

Man op gestolen bromfiets aangehouden

MIJDRECHT- Op vrijdagmiddag werd een gestolen bromfiets snel achterhaald.

Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een man op een bromfiets rijden over de Penning. Eerder die middag was een soortgelijke bromfiets gestolen. De agenten besloten achter de bromfiets aan te gaan en deze te controleren. Het vermoeden van de agenten was juist en de 19-jarige bestuurder uit Mijdrecht werd direct aangehouden.

Tegen boom

MAARSSEN- Op zondagochtend raakten twee personen gewond nadat hun auto tegen een boom was gereden.

Omstreeks 02.30 uur reed een 22-jarige man uit Maarssen over de Valkenkamp. Hij raakte van de weg en botste uiteindelijk tegen een boom aan. De man raakte gewond aan zijn hoofd. Zijn bijrijder, een 18-jarige man uit Maarssen raakte ook gewond. De twee personen die achterin zaten raakten niet gewond. De twee gewonden werden vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder was onder invloed van alcohol en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Rijden onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een 39-jarige man uit Maarssen slingerend en met hoge snelheid over de Slootdijk reed. De man werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 600 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Lastig persoon

MAARSSEN- Op vrijdagavond werd een lastig persoon aangehouden.

Omstreeks 23.30 uur surveilleerden agenten op het Bisonspoor. Op het parkeerdek troffen agenten een groep jongeren aan en zij vertelden hen dat ze weg moesten gaan. Dit gebeurde maar na enkele minuten stond een 22-jarige man uit Maarssen er weer. De man was verbaal erg agressief en de agenten werden door hem ook uitgescholden. De agenten besloten de man aan te houden en pakten hem vast. De man begon zich direct te verzetten en sloeg een agent in het gezicht. Hij wist zich los te rukken en rende hard weg. Na een korte achtervolging kon hij weer worden vastgepakt. Omdat de man zich bleef verzetten werd peperspray gebruikt. Uiteindelijk kon hij worden vervoerd naar het politiebureau en werd hij ingesloten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens verzet bij aanhouding en geweld tegen een politieambtenaar.

Alcoholcontrole

VREELAND/LOENEN- Op vrijdagavond werd een alcholcontrole gehouden van 20.30 tot 22.45 uur op de provinciale weg N201. In totaal werden 758 automobilisten gecontroleerd; hiervan liepen er vijf tegen de lamp. Van 00.00 tot 03.15 uur werden 436 automobilisten gecontroleerd en hiervan liepen er 11 tegen de lamp. In totaal werden twee rijbewijzen ingenomen.

Agressieve automobilist slaat agent

WOERDEN- Op vrijdagmiddag werd een agressieve automobilist aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur reed een agent in burger over de Gebroeders Marisstraat. Een 23-jarige man uit Woerden reed hier met hoge snelheid en gaf geen voorrang aan een agent die in een onopvallende auto reed. Omdat er bijna een aanrijding ontstond maakte de agent het gebaar dat hij voorzichtig moest doen. De 23-jarige man claxonneerde vervolgens langdurig en maakte agressieve handgebaren. Op een gegeven moment stapte hij uit en liep op de agent af, die inmiddels ook was uitgestapt.

De agressieve man maakte duidelijk aanstalten om te vechten. Hierop legitimeerde de agent zich direct en vertelde hem dat hij door moest rijden. Dit deed de man niet en de agent besloot de man aan te houden. Hierbij verzette de 23-jarige man uit Gouda zich hevig en sloeg de agent meerdere keren. Op een gegeven moment viel de agent op de grond. Hierop besloot de agent zijn vuurwapen te trekken. De verdachte kon nu worden aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde agenten en werd vervoerd naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor. De agent liep een pijnlijk gezicht en hoofd op.