Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Stappers aangehouden                         |

Horecapersoneel en politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag 28 november in Harderwijk twee stappers aangehouden. De één had een vrouw geslagen en bedreigde de portiers; de ander beledigde de agenten.


De politie kreeg omstreeks 03.00 uur een melding, dat portiers van een horecazaak een man hadden aangehouden die in de zaak een vrouw had geslagen. Terwijl zij op de komst van de politie wachtten, uitte deze 20-jarige Dordrechtenaar zeer ernstige bedreigingen richting hen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Later in de nacht werd een 19-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij vond het nodig om de politie te beledigen. Beiden krijgen een proces-verbaal.

|     |Harderwijk /'t Harde / Nunspeet - Rijden onder invloed    |

Twee ingevorderde rijbewijzen met een proces-verbaal, een proces-verbaal en twee rijverboden werden uitgeschreven aan vijf bestuurders die in de nacht van zaterdag op zondag 28 november op de Veluwe onder invloed van drank reden.


In Harderwijk werd omstreeks 02.45 uur een 31-jarige man uit die plaats aangehouden op het Kruithuis. Hij probeerde met zijn snorfiets aan een controle te ontkomen en ging er vandoor. Op een bouwterrein kwam hij ten val en liep een bloedende hoofdwond op. Na behandeling door ambulancepersoneel moest hij mee naar het politiebureau. Hier blies hij 1.7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Ditzelfde overkwam een 21-jarige man uit Leeuwarden. Agenten zagen de man omstreeks 04.50 uur met de auto op de A 28 onder 't Harde rijden. Bij controle bleek ook hij te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 0.9 promille en voor een beginnend bestuurder overschreed hij daarmee de grens.


Eerder die nacht controleerden agenten op de Eperweg in 't Harde een 46-jarige automobilist uit de gemeente Oldebroek. Zijn blaastest bleef net onder de grens van 1.3 promille, waarbij invordering van het rijbewijs had plaatsgevonden. Nu kreeg hij een proces-verbaal.


Bij controles in Nunspeet op de Elspeterweg en de Harderwijkerweg werden twee bestuurders met drank op aangehouden. In beide gevallen ging het om bestuurders uit die gemeente. Hun ademanalyse was aanleiding om hen een rijverbod te geven.

|     |Putten / Harderwijk - Woninginbraken                      |

Zaterdagavond 27 november ontdekten twee bewoners bij thuiskomst, dat er was ingebroken. In Putten verdwenen voornamelijk sieraden en in Harderwijk bestond de buit uit onder meer uit een laptop en fotoapparatuur.


In Putten werd aan de Van Geenstraat ingebroken. Hier heeft men een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Aan de Rietgorsmeent in Harderwijk werd ook een raam geforceerd. Bij beide inbraken zijn de dieven er met buit vandoor gegaan. De politie stelt naast een technisch onderzoek ook een buurtonderzoek in. Indien buurtbewoners in de loop van de avond bijzonderheden hebben opgemerkt, dan zijn tips welkom via 0900 - 8844.

|     |Harderwijk - Geen licht verraadt rijden onder invloed     |

Een 31-jarige automobilist uit Elburg heeft zaterdagavond 27 november zijn rijbewijs bij de politie kunnen inleveren. Hij bleek teveel gedronken te hebben en verraadde zichzelf..... omdat hij zonder verlichting reed.


Agenten stonden omstreeks 22.15 uur op de Groene Zoomweg in Harderwijk verkeer te regelen na een aanrijding toen een auto zonder verlichting naderde. Voor hen kon dit twee dingen betekenen: een technisch mankement of een drankrijder. Het bleek het laatste en de Elburger bleek bij de ademanalyse op het politiebureau bijna 1.4 promille te blazen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal en lopend mocht hij later naar huis.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --