Politie Groningen

Zondag 28 november 2010

Provincie Groningen, 28-11-2010

Jonge vrouw aangehouden voor bedreiging en diefstal

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 20-jarige vrouw uit de gemeente Winsum aangehouden. Agenten werden op straat aangesproken door een 16-jarig meisje uit Vries. Zij vertelde dat ze was mishandeld in een café. Tijdens het gesprek kwam de verdachte aanlopen en de Drentse wees de agenten op de 20-jarige. Daarbij ontstond een woordenwisseling tussen de twee. De oudste van het duo dreigde vervolgens de 16-jarige met de dood. Daarop werd ze aangehouden. Tijdens een fouillering bleek de verdachte in het bezit van een mobiele telefoon. Dit bleek de telefoon te zijn die de inwoonster van Vries na de mishandeling kwijt was geraakt. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Beschonken man aangehouden voor mishandeling ex-partner

FINSTERWOLDE De politie heeft zaterdagnacht in Midwolda een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was eerder die nacht bij zijn ex-partner geweest in Finsterwolde en had onenigheid met haar gekregen. Hij had haar meerdere keren geslagen en geschopt. In een onbewaakt ogenblik wist ze haar huis uit te vluchten en kon zich buiten schuil houden. Gewaarschuwde agenten wisten wie de verdachte was en gingen naar zijn woning. Daar was de verdachte net in zijn auto aangekomen. Hij had alcohol genuttigd, maar weigerde mee te werken aan een ademanalysetest. Hij is ingesloten voor verhoor. Omdat de man weigerde mee te werken aan een alcoholtest is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Fietser raakt tanden kwijt na val

MENSINGEWEER Een 17-jarige inwoner van Leens is zaterdagavond op de Eenrummerweg in Mensingeweer gevallen van zijn fiets. De jongen zag een wegmarkering over het hoofd en viel daardoor op het wegdek. Door de klap op het wegdek raakten twee tanden uit zijn gebit. De jongen, die vermoedelijk alcohol had gehad, is naar een dokterspost gegaan voor behandeling. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Jongeman zwaait met mes om vriendin te spreken

TEN BOER De politie heeft zaterdagnacht in de Fazantenhof een 19-jarige messenzwaaier uit Groningen aangehouden. De jongeman had onenigheid gehad met zijn vriendin (18) uit Groningen. Omdat het koppel ruzie had gehad, wilde de 18-jarige vrouw niet meer met haar vriend praten en ging naar een woning van een vriendin. De verdachte eiste echter een gesprek. Omstanders probeerden de 19-jarige tot bedaren te brengen, maar daar had hij geen boodschap aan. Om zijn eis kracht bij te zetten, trok hij een mes. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse. Tijdens de fouillering bleek hij in het bezit van een mes. De jongeman is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Drietal steelt wieldoppen

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht in Stadskanaal drie jongemannen aangehouden voor de diefstal van wieldoppen. Agenten zagen de mannen uit Stadskanaal (19) en Nieuw Buinen (18 en 19) in de Hoofdstraat lopen. Een van hen had een wieldop in zijn hand. De beschermdop bleek afkomstig van een verderop geparkeerde auto. Ze hadden ook een wieldop in het kanaal gegooid. Ze zijn meegenomen naar het cellencomplex in Groningen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stapper slaat en schopt agenten

GRONINGEN De politie heeft in de vroege ochtend van zondag een 36-jarige man uit Ten Post aangehouden voor mishandeling en bedreiging van politieagenten. Een viertal agenten hield in de Peperstraat toezicht op het uitgaanspubliek, dat grotendeels richting huis keerde. De 36-jarige man vond het nodig opzettelijk en geforceerd tussen de vier agenten door te lopen, terwijl er voldoende ruimte in de straat was. Een van de agenten maakte daar een opmerking over en hield hem vast. De verdachte bedacht zich niet en sloeg de agent in het gezicht. Hij werd daarop aangehouden, maar schold vervolgens een andere agent uit. Toen de inwoner van Ten Post geboeid een politieauto in moest, trapte hij een andere agent in het kruis. De 36-jarige is ingesloten. De agenten doen aangifte van mishandeling. De politie accepteert in geen geval geweld tegen haar medewerkers.

Inbraak in school

DELFZIJL De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een school aan de Tetse in Delfzijl. In de vroege ochtend van zondag ging het alarm van de school af. Bij aankomst bleek dat een raam was ingeslagen. Binnen is een kast opengebroken. Het is niet bekend of er goederen zijn meegenomen. De school kijkt na of er iets weg is en doet aangifte.

Verhuizing valt letterlijk in het water

GRONINGEN Een automobilist heeft waarschijnlijk de meest nare verhuisklus ooit gehad. De man hielp een vriend met verhuizen en had een aanhangwagen vol met de inboedel van zijn kameraad. Toen de man op de Stationsweg in Groningen weg kon rijden van het verkeerslicht nabij het Groninger Museum, brak de aanhanger achter zijn auto vandaan. De kar met daarin allerlei spullen schoot over het trottoir en kwam in het verbindingskanaal terecht.

Automobiliste gewond na eenzijdig ongeval

SAPPEMEER Een 33-jarige automobiliste uit Groningen is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Vosholen in Sappemeer. De vrouw raakte in een slip nadat ze moest uitwijken voor een vluchtheuvel. Door deze stuurcorrectie raakte ze de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. De Groningse is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Amsterdammer heeft drugs bij zich

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen in een pand aan de Grote Markt een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. Beveiligers hadden van bezoekers in het pand begrepen dat de hoofdstedeling drugs bij zich had en dit voor een deel uitdeelde. Tijdens de fouillering bleek dat de dertiger meerdere soorten drugs bij zich had, waaronder GHB en speed. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Tweetal versuft en in bezig van drugs

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht op een parkeerterrein aan het Hoogveen in Stadskanaal twee mannen aangehouden. Agenten zagen een personenauto met draaiende motor op het parkeerterrein staan en zagen niemand in de omgeving. In het voertuig zaten een 22-jarige man uit Stadskanaal en een 23-jarige man uit Valthermond. Ze waren niet aanspreekbaar en waren zeer waarschijnlijk onder invloed van drugs. Door pijnprikkels te geven, kwam het tweetal weer enigszins bij. In een vakje in de auto lag een fles met daarin zon halve liter vloeistof. Vermoedelijk gaat het om de drug GHB. De fles wordt naar het NFI verstuurd om de inhoud te controleren. Het duo is overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.

Scooterrijder probeert aan politie te ontkomen

GRONINGEN Een 17-jarige scooterbestuurder uit Deventer heeft zaterdagnacht geprobeerd aan de politie te ontkomen. Agenten zagen de bestuurder zonder verlichting en helm rijden over het Schuitendiep. Toen de agenten de tiener aan wilden spreken, ging hij er via het trottoir vandoor. Op de Poelebrug lukte het de politie de Sallander klem te rijden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. In bezit van bonnen voor het niet dragen van een helm, geen verlichting, niet verzekerd zijn en de wet ID, mocht hij het bureau na enige tijd verlaten.

Winkeldief steelt klompen

GRONINGEN Hoewel ze niet zo heel veel meer in het stadse straatbeeld te zien zijn, probeerde een 44-jarige inwoner van Groningen toch een paar klompen te stelen. Een beveiliger zag dat de Stadjer zijn slag sloeg bij een winkel in de Herestraat en wist de man vast te houden. Hij werd meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor. Omdat hij onder invloed van alcohol was en verklaarde het leven niet meer te zien zitten, is hij in een dronkenmancel met cameratoezicht geplaatst.

Onderzoek naar weggeblazen ruiten

UITHUIZEN De politie doet onderzoek naar vier ruiten die zijn weggeblazen uit een pand aan de Schoolstraat in Uithuizen. De politie kreeg een melding dat rond 1.15 uur door een harde knal de ruiten waren gesprongen. Ook was het plafond in het pand beschadigd. Waarschijnlijk is het geheel met een zwaar soort vuurwerk opgeblazen. De gedupeerden doen aangifte.

Aanhoudingen na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in een discotheek aan de Poelestraat vier jonge vrouwen uit Groningen aangehouden vanwege de vermoedelijke betrokkenheid bij een mishandeling. Een 22-jarige vrouw uit Groningen kreeg in de discotheek onenigheid met een vrouw die wild stond te dansen op een podium. Toen ze hier wat van zei, kreeg ze een glas in haar gezicht gegooid. Het slachtoffer werd vervolgens zelf van het podium getrokken en kreeg van diverse meiden trappen en klappen. Met behulp van het beveiligingspersoneel konden de verdachten tussen de 18 en 20 jaar worden aangehouden. Ze zijn ingesloten.

Aanhoudingen na alcoholcontroles

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond en nacht op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. In de omgeving van Groningen en Haren werden bij een groots opgezette controle 846 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders waren onder invloed van alcohol. Een van hen, een 38-jarige automobilist uit Groningen, gedroeg zich tijdens de controle zo vervelend dat hij is aangehouden. Hij weigerde mee te werken, duwde een agent en bedreigde hem met de dood. Hij is ingesloten.

In de Sumatralaan in Groningen werd zaterdagnacht een 40-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De bestuurder was tegen twee geparkeerde autos gereden. De Stadjer had bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs is in beslag genomen.

In Leek werd zaterdagnacht een 49-jarige automobilist uit die woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij had ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.