Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 28-11-2010

Man uit Loon op Zand komt om het leven bij verkeersongeval

LOON OP ZAND: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kasteellaan is zondagmorgen een 22-jarige man uit Loon op Zand om het leven gekomen. Hij zat in een auto die rond 04.15 uur door onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De bestuurder - een 22-jarige Tilburger - is aangehouden. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol. De Tilburger is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef afgenomen om te bepalen in welke mate hij dronken was. Een getuige had gezien hoe de auto met hoge snelheid en slingerend in de richting van Loon op Zand reed.

Drie gewonden bij aanrijding tussen twee auto's op A59

TERHEIJDEN: Op de A59 in de richting van Zonzeel zijn zaterdagavond rond 23.45 uur twee auto's op elkaar gebotst. De bestuurder van een Mercedes - een 40-jarige man uit Scherpenisse - reed achterop een Skoda met daarin twee vrouwen uit Rotterdam (27 en 51 jaar). De Zeeuw en de 51-jarige Rotterdamse, die achter het stuur zat, raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto's worden bevrijd. De drie betrokkenen dzijn naar het Amphia Molengracht vervoerd, hun letsel lijkt op het eerste gezicht relatief mee te vallen. De snelweg is een tijdje afgesloten geweest. Van de man uit Scherpenisse is een
bloedproef afgenomen om te kijken of hij te veel gedronken had; hij heeft zelf verklaard vier pilsjes te hebben genuttigd. Hij zegt zich alleen de botsing zelf nog te herinneren. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844.

Beginnend bestuurder uit Breda raakt rijbewijs kwijt

OOSTERHOUT: Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Breda is
zondagmorgen kort na 05.30 uur aangehouden, omdat hij veel te veel had gedronken. Bij een controle op de Strijenstraat blies hij 625 ug/l, terwijl voor hem slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Politie arresteert Oosterhouter na bedreigen van portier

OOSTERHOUT: Agenten die zaterdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in het centrum van Oosterhout, hebben rond 00.00 uur een 22-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een portier van een horeca aan de Klappeijstraat. Om onduidelijke redenen beet de verdachte de portier toe dat hij hem dood kon maken. Nadat hij dat enkele keren had herhaald, was de maat vol en schakelde de portier de politie in. De Oosterhouter is meegenomen naar het bureau.

Kaatsheuvelnaar opgepakt wegens mishandeling vriendin

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond kort voor 20.30 uur een 31-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden wegens mishandeling. Hij zou zijn vriendin nabij zijn woning een forse duw hebben gegeven, waardoor ze viel. Ze liep een paar flinke schaafwonden op. De vrouw wilde geen aangifte doen, maar agenten besloten de Kaatsheuvelnaar ambtshalve aan het houden. De man, die zich behoorlijk verzette tegen zijn arrestatie, is meegenomen naar het bureau. Hij zegt dat hij zich alleen
losgetrokken heeft van zijn vriendin toen die hem vasthield.

DONGEN: Een 42-jarige man uit Dongen is zaterdagavond rond 19.30 uur aangehouden toen hij zich meldde op het bureau in Oosterhout. De man had kort daarvoor in hun woning zijn vriend geslagen die daar een lichte hersenschudding aan over hield. De Dongenaar is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 28-11-2010 12:32 | © Regio Midden en West Brabant |