Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Qlimax druk bezocht en in goede sfeer verlopen

Publicatiedatum: 28-11-2010 13:27:55

ARNHEM - Het dance-evenement Qlimax dat zaterdag 27 november werd gehouden in het Arnhemse Gelredome is rustig en in goede sfeer verlopen. Wel werden er 120 personen aangehouden wegens het bezit van (hard)drugs. De grootste hoeveelheid die bij een persoon werd aangetroffen was 20 XTC pillen. De meeste verdachten werden aangehouden vanwege het in bezit hebben van XTC-pillen, Speed, Cocaïne of GHB. De politie heeft alle drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het evenement trok zaterdag 27.500 bezoekers. Van de 120 aangehouden verdachten zijn er uiteindelijk 33 gedagvaard. Verder kreeg een tiental verdachten een boete opgelegd die direct afgerekend werd. Door justitie is een totaalbedrag van 3.505 euro aan boetes geïnd. Daarnaast heeft een minderjarige verdachte een werkstraf van 20 uur opgelegd gekregen.

Mishandeling
Een 24-jarige man uit Frankrijk is tijdens het evenement aangehouden op verdenking van mishandeling. De man is overgebracht naar het politiebureau en zal vandaag verder gehoord worden.


---

Arnhem Veluwezoom

---

Getuigen straatroof gezocht

Publicatiedatum: 28-11-2010 13:34:01

ARNHEM - Een twintigjarige Arnhemmer is op zaterdag 27 november in zijn woonplaats beroofd van zijn fiets. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen.

De Arnhemmer fietste die avond omstreeks 22.55 uur over de Huissensedijk. Ter hoogte van de Rijksweg-West stonden vier personen, waarvan er twee een fiets bij zich hadden. Toen de man langs deze personen fietste, werd hij volgens eigen zeggen van zijn fiets getrapt. Hij kwam ten val en zou vervolgens zijn geschopt en bedreigd. Het slachtoffer wist te ontkomen en belde bij een woning aan om de politie te bellen.

Getuigen
Volgens het slachtoffer zou het gaan om vier personen; één van hen had een blanke huid en kort, stekelig blond haar. De andere drie hadden een lichtgetint uiterlijk. Eén van hen had een fors postuur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met 0800-7000. (133101)