Luyendijk, Halsema en Laroes over de toekomst van de journalistiek

28/11/2010 13:50

BKB

Naar aanleiding van de spraakmakende boeken van Joris Luyendijk (Je hebt het niet van mij, maar...) en Joeri Boom (Als een nacht met duizend sterren) organiseert campagnebureau BKB in samenwerking met Uitgeverij Podium op maandag 6 december a.s. de Avond van de (Zelf)censuur in TrouwAmsterdam. Onderwerp van debat is de gespannen verhouding tussen pers, politiek & overheid en de toekomst van de Nederlandse journalistiek.

Joeri Boom (naast schrijver ook redacteur bij De Groene Amsterdammer), Jaus Müller (redacteur bij NRC Handelsblad, auteur van Op missie), Hans Laroes (hoofdredacteur NOS) en Mart de Kruif (plv. Commandant Landstrijdkrachten, voormalig ISAF-commandant voor Zuid-Afghanistan) gaan in gesprek over de dilemma's van embedded en autonome oorlogsjournalistiek. Moeten journalisten, hoofdredacteuren en Kamerleden genoegen nemen met embedded verslaggeving?

Joris Luyendijk, Max van Weezel (politiek journalist Vrij Nederland), Tom van der Lee (directeur campagnes Oxfam Novib en voormalig 'spindoctor') en Kay van de Linde (campagnestrateeg) buigen zich over de gespannen verhouding tussen politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten in 'de Haagse kaasstolp'. Herkennen de aanwezige gasten zich in het beeld dat Luyendijk in zijn boek Je hebt het niet van mij, maar ... schetst?

Femke Halsema, Bas Heijne, Joeri Boom en Joris Luyendijk concluderen hoe de toekomst van de Nederlandse journalistiek er uit volgens hen uit zou moeten zien.

De debatten worden afgewisseld met (video)columns van Eelco Bosch van Rosenthal (NOS-correspondent VS), Kysia Hekster (NOS-correspondent Rusland), Peter Vermaas (NRC-correspondent Zuid-Afrika), Frits Bloemendaal (chef redactie GPD en auteur van De communicatieoorlog) en Ernst-Jan Pfauth (chef internet NRC Handelsblad en NRC Next en auteur van Sex, Blogs & Rock-'n-Roll).

Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar via www.trouwamsterdam.nl/agenda.





http://www.trouwamsterdam.nl/2010/11/ma06dec/