Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Achterhoek -  Politie onderzoekt woninginbraken           |

Diverse bewoners in de Achterhoek zijn zaterdag 27 november de dupe geworden van het inbrekersgilde. Bij inbraken in Doetinchem, Varsseveld en Didam bestond de buit voornamelijk uit geld en sieraden. In Wehl en Doetinchem vond ook nog een poging tot inbraak plaats. De politie onderzoekt de inbraken en vraagt getuigen contact op te nemen met 0900 - 8844.


In Varsseveld waren de bewoners van een woning aan de Vinkenhof 's middag een uurtje boodschappen wezen doen. Bij terugkomst bleek er te zijn ingebroken. Men had een raam geforceerd en het is nog niet duidelijk wat er precies gestolen is.


In Didam werd halverwege de avond ontdekt dat er was ingebroken. De bewoners kwamen thuis en er bleek een raam te zijn geforceerd. De buit bestaat uit geld en sieraden. In Wehl werd getracht aan het Weversveld in te breken. Dit werd ook halverwege de avond ontdekt.


In Doetinchem werd bij twee woningen ingebroken en bij één woning vond een poging tot inbraak plaats. Deze inbraken zijn vermoedelijk door dezelfde dader gepleegd, gezien de werkwijze. Rond 22.00 uur werd bij thuiskomst ontdekt dat dieven aan de Wilhelminastraat via het balkon een raam hadden geforceerd. Er worden sieraden vermist. Dat is ook het geval bij een woning aan de Spijkmansstraat. Hier werd een deur geforceerd. Aan de Donker Curtiusstraat bleef het bij een poging tot inbraak. Bij het politieonderzoek werd nog een speurhond ingezet, maar kennelijk had de diefstal eerder op de avond plaatsgevonden. Er werd niemand aangetroffen.


De politie onderzoekt al deze feiten en naast forensisch onderzoek en buurtonderzoeken wordt er ook een beroep op bewoners gedaan. Neem bij verdachte situaties contact met de politie op. Noteer kentekens van verdachte voertuigen en doe altijd aangifte, ook wanneer het om een poging tot inbraak gaat. Getuigen van inbraken wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

|     |Aalten -  Fietsster gewond bij aanrijding                 |

Een 73-jarige vrouw uit Aalten is zondag 28 november gewond geraakt toen zij op de fiets op de Dijkstraat in haar woonplaats betrokken raakte bij een aanrijding met een auto.


De aanrijding werd omstreeks 10.50 uur gemeld. De vrouw reed met de fiets op de rotonde en kreeg geen voorrang van een 59-jarige plaatsgenoot in de auto. Zij liep een hoofdwond op en is met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


2010174047

|     |Lichtenvoorde -  Politie onderzoekt mishandeling in       |
|     |horecabus                                                 |

De politie onderzoekt een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag 28 november plaats vond in een horecabus. Drie jongemannen uit Lichtenvoorde werden aangehouden. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op.


De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding dat er in een horecabus een jongeman was mishandeld. Drie verdachten zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Het trio afkomstig uit Lichtenvoorde (20, 22 en 25 jaar) werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer had de nodige klappen opgelopen en raakte aan zijn gezicht gewond. Hij zal zich onder dokters0behandeling stellen.


2010174940

|     |Ulft / Winterswijk / Eibergen - Rijden onder invloed      |

Drie bestuurders zijn in de nacht van zaterdag op zondag 28 november aangehouden omdat zij met teveel drank op een auto bestuurden. Van één van hen, een 24-jarige Hagenaar is het rijbewijs in gevorderd.


De politie houdt tijdens de uitgaansavonden altijd alcoholcontroles. Ditmaal werden in Ulft, Eibergen en Winterswijk drie bestuurders aangehouden die teveel gedronken hadden.
In Ulft controleerden surveillerende agenten omstreeks 23.05 uur op de Ettenseweg een automobilist. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies op het politiebureau 0.8 promille.
In Eibergen werd omstreeks 02.10 uur een 24-jarige man uit Den Haag gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau bijna 1.2 promille. Als beginnend bestuurder overschreed hij het maximale promillage van 0.2 vele malen. Bij 0.8 promillen wordt bij deze categorie bestuurders het rijbewijs ingevorderd, wat dan ook gebeurde.
Tot slot werd omstreeks 02.50 uur op de Misterweg in Winterswijk een 38-jarige Oost-Europeaan gecontroleerd. Ook hij had gedronken en blies 1.3 promille. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd en in overleg met de officier van justitie moest hij een boete van 450 direct betalen.


2010173883

|     |Winterswijk - Aangehouden na mishandeling                 |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 november in het centrum van Winterswijk een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had na een opstootje een 22-jarige plaatsgenoot mishandeld. Hij is ingesloten voor verhoor.


De politie kreeg omstreeks 02.10 uur een melding van een opstootje in het centrum van Winterswijk. De aangetroffen jongeren waren nogal verhit en eindelijk werd duidelijk dat het om een onbenullig gebeuren ging. Wel had een 19-jarige Winterswijker een 22-jarige plaatsgenoot in zijn nek geslagen. Deze laatste was vervolgens in elkaar gezakt en werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte werd aangehouden en hij is ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --