KNHS

Grote Prijs van Stockholm ook naar Leon Thijssen 28 november 2010


STOCKHOLM (KNHS) - Net als vorige week tijdens Jumping Indoor Maastricht was Leon Thijssen (Baarlo) met de van Numero Uno afstammende hengst Tyson in de barrage iedereen te snel af. Na zijn zege reed Thijssen de ereronde niet op Tyson, maar in de door hem gewonnen Volkswagen met een waarde rond de 30.000 euro. Jur Vrieling (Holwierde) liep met VDL Bubalu in het basisparcours tegen één foutje aan en eindigde als elfde.

"Het leek tijdens het verkennen van het parcours best een pittige Grote Prijs, maar tijdens het rijden viel het allemaal best mee", vertelde Thijssen direct na afloop van de huldiging. "In het barrageparcours werden alle hindernissen verhoogd, waardoor er uiteindelijk maar twee foutloze ritten vielen te noteren. Ik moest als vierde van start en besloot een strak en snel rondje te realiseren en dan is mijn paard op zijn best. Ik moest er net als in Maastricht echt voor gaan, maar het liep vanaf de eerste meter. Vanaf de eerste hindernis ging het naar een triple bar, gevolgd door een oxer en dan kwam de dubbelsprong. Ik kon daar vol gas in vliegen, terwijl alle anderen daar een ophouding voor moesten maken. Daar kon ik de winst dan ook pakken. Op de eindstreep was ik bijna anderhalve seconde sneller dan de Zweed Douglas Lindelöw met de KWPN'er Talina (v.Matterhorn)", vertelde Thijssen. De Britse ruiter John Whitaker benaderde met Dazzle (v. Kannan) de tijd van Thijssen op één seconde, maar dat ging ten koste van een springfout, waardoor hij derde werd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stockholmhorseshow.com

Uitslang springen 1.50m (zo):


1) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (Numero Uno x Voltaire) - 0 / 0 - 31.99

2) Douglas Lindelöw (Zwe) - Talina (Matterhorn x Heidelberg) - 0 / 0 - 33.40

3) John Whitaker (Eng) - Dazzle - 0 / 4 - 32.99 11) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 4