Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zeist, 28 november 2010

16-jarige Alma Mandigers wint WNF-Photo Award 2010

Een sfeervolle foto van een groep sierlijke giraffen in de Beekse Bergen, dat is de winnende foto van de 10e editie van WNF-Photo Award 2010, de natuurfotowedstrijd voor jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Uit een record aantal inzendingen van 9.779 natuurfoto's heeft de jury de foto van de 16-jarige Alma Mandigers uit Boxtel verkozen tot WNF-Photo van 2010. De jury vindt Alma's foto een ware blikvanger, met een vrolijke compositie. De expressieve koppen van de giraffen vertellen het verhaal van een vredig familiediner. Alma Mandigers studeert voor dierenverzorger, maar zou het allerliefst van haar passie fotografie haar werk maken. Toen ze hoorde van de wedstrijd, was al duidelijk welke foto ze op zou sturen. "Toen ik na een dagje Beekse Bergen in de auto terug naar huis de foto's aan het terugkijken was, zag ik meteen dat deze foto de gouden foto was en besloot ik deze in te sturen". Koert-Jan de Bruijn overhandigde aan winnares Alma de hoofdprijs, een Canon IXUS 130 digitale co mpactcamera met fotoprinter. Ook mocht Alma de Museon expositie met de veertig genomineerde foto's openen. Deze expositie is tot en met 6 maart 2011 in Museon te bewonderen.

Prijswinnaars
Behalve Alma Mandigers vielen ook andere jeugdige fotografen in de prijzen. Jeroen Wijk (13 jaar) won de 2e prijs, die de foto van de ijsvogels maakte vanuit een schuiltent langs een beekje in Winterswijk. Owen Brouwer (12 jaar) won de 3e prijs. De publieksprijs ging naar Dani Dunsbergen (7 jaar), die al bezeten is van natuurfotografie sinds hij vijf jaar oud is. De deskundige jury, Mandy Daniëls (winnares 2009), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), Martin Trampe (Canon Nederland), Maarten Okkersen (Museon) en Koert-Jan de Bruijn (presentator van het TV-programma Expeditie Rangers!), koos alle winnende foto's, waarbij werd gekeken naar scherpte, lichtgebruik, kleur, originaliteit, kadergebruik, compositie en het verhaal dat de foto vertelt.

WNF-Photo Award
De tiende editie van de WNF-Photo Award kon rekenen op een record aantal inzendingen. Het WNF ontving maar liefst 9.779 natuurfoto's van jeugdige natuurfotografen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. De veertig genomineerde en winnende foto's zijn van 28 november tot en met 6 maart 2011 te zien in het Museon.

////////////////////