Politie Kennemerland

Persberichten weekend 26, 27 en 28 november

Regio Kennemerland, 28-11-2010

Auto rijdt door schutting
WIJK AAN ZEE, 26 november Politiemensen hielden vrijdag omstreeks 22.00 uur een man aan, nadat deze op de Middenweg met zijn auto een schutting van steen had geramd. De man, een 32-jarige Roemeen, was met zijn auto door de schutting gereden, had een tuinset vernield en kwam tegen de muur van de woning tot stilstand.
De man bleek onder invloed van alcohol en harddrugs te zijn. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Hardrijder zonder rijbewijs aangehouden
HOOFDDORP, 26 november Politiemensen zagen vrijdag omstreeks 21.00 uur tijdens surveillance op de A4 een auto rijden die opviel door de forse snelheid. Na meting bleek er 169 km/u gereden te worden, waar 100 de maximaal toegestane snelheid is. De auto werd bij de afrit naar Nieuw-Vennep langs de kant van de weg gezet. Toen de agenten het rijbewijs van de 20-jarige Rotterdammer wilden invorderen, gaf deze aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hierop werd de Rotterdammer aangehouden. Een andere inzittende van de auto, een 22-jarige man uit Brussel, bleek gesignaleerd te staan, ook hij is aangehouden.
De Rotterdammer bleek maar liefst voor de vijfde keer betrapt te zijn op rijden zonder rijbewijs. Zijn auto zal in beslag worden genomen.

Brievenbus vernield met vuurwerk
DRIEHUIS, 28 november Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur een brievenbus van een woning aan de Waterloolaan vernield. Dit gebeurde vermoedelijk met zwaar vuurwerk. De brievenbus werd volledig vernield, ook een aantal bakstenen van de muur zaten los.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben, contact op te nemen met 0900-8844.

Aanrijding met letsel
BEVERWIJK, 27 november Op de Halve Maan ontstond zaterdagmiddag rond 18.00 uur een aanrijding tussen twee autos. Een van de bestuurders is ter plekke bekeken door ambulancepersoneel, hij hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.
De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangskwestie.

Twee mensen gewond na omslaan brommobiel
HAARLEM, 26 november Op de Boerhaavelaan raakte vrijdagavond omstreeks 20.45 uur een brommobiel in de slip, waarna deze kantelde en op zijn kant terechtkwam. In het voertuig zaten twee vrouwen. Een van hen kon vrijwel direct uit het voertuig gehaald worden, de andere vrouw is met behulp van de brandweer bevrijd. Beide dames, 43 en 48 jaar oud en afkomstig uit Haarlem, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

Twee mannen aangehouden na zware mishandeling
ZANDVOORT, 28 november Politieagenten stelden omstreeks 01.30 uur een onderzoek in nadat er een melding was binnengekomen was dat er werd gevochten bij een horecagelegenheid aan de Haltestraat. Hierbij zou ook een honkbalknuppel gebruikt zijn.
Ter plekke bleek een beveiligingsmedewerker een klap te hebben gehad met en honkbalknuppel. Korte tijd later werden twee mannen, een 21-jarige inwoner van Halfweg en een 22-jarige Haarlemmer, aangehouden. De Haarlemmer werd toen de agenten hem aanspraken direct agressief, hij verzette zich ook tegen zijn aanhouding. In de bus waarin de twee zaten, werd een honkbalknuppel aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Uit eerste onderzoek blijkt dat de twee mannen de horecagelegenheid waren uitgezet. Zij waren het hier niet mee eens, waarna zij terugkwamen met een honkbalknuppel.
De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Wat de rol is van eenieder wordt onderzocht.

Jongens aangehouden voor poging diefstal scooter UITGEEST, 28 november Omstreeks twee uur zaterdagnacht kregen agenten de melding dat beveiligingsmedewerkers van een uitgaansgelegenheid aan de Westerwerf twee jongens vasthielden, die een scooter wilden wegnemen.
Ter plekke bleek een scooter te zijn verstopt in struiken, mogelijk met het doel deze later weg te nemen. De twee jongens, Heemskerkers van 16 en 17 jaar oud, werden vervolgens aangehouden en zijn overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn ze ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van de verdachten zijn hun ouders in kennis gesteld van de aanhouding.
De scooter was veilig gesteld bij de uitgaansgelegenheid, rond 05.00 uur meldde zich de rechtmatige eigenaresse.

Man aangehouden voor vechten
HAARLEM, 27 november Politiemensen zagen tijdens surveillance omstreeks 03.00 uur dat een 22-jarige man in de Lange Veerstraat zonder enige aanleiding een voorbijgaande fietser van zijn fiets trok. Hierna ontstond een vechtpartij. De agenten hielden de 22-jarige Haarlemmer aan voor vechten op de openbare weg.

Meisje aangehouden voor aftrappen autospiegel
HAARLEM, 28 november Politiemensen hielden zaterdagnacht omstreeks
01.00 uur een 16-jarig meisje aan. Het meisje was kort daarvoor door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Nassaulaan betrapt toen zij een spiegel van een auto aftrapte. Het 16-jarige meisje uit Overveen werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van het meisje werden haar ouders in kennis gesteld van de aanhouding.

Man aangehouden na mishandeling
HAARLEM, 27 november Politiemensen hielden vrijdagnacht omstreeks 04.00 uur op het Klein Heiligland een 37-jarige Haarlemmer aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht korte tijd daarvoor een 22-jarig meisje te hebben geslagen. De man kon op basis van signalement worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. De man heeft zich ernstig verzet tegen zijn aanhouding en een politieagent getrapt. De Haarlemmer is ingesloten.

Steekpartij
HAARLEM, 27 november Voor een café aan de Zijlstraat is vrijdagnacht omstreeks 03.15 uur een steekpartij geweest. Hierbij raakten twee mannen gewond, een 26-jarige Haarlemmer en een 35-jarige inwoner van Bloemendaal. Beiden zijn naar een ziekenhuis vervoerd, de man uit Bloemendaal kon het ziekenhuis na korte tijd weer verlaten. De politie heeft twee mannen aangehouden, een 45-jarige Haarlemmer en een 46-jarige man uit Santpoort.
De politie heeft de zaak in onderzoek en doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Grote hennepkwekerij aangetroffen
HAARLEM, 28 november Politiemensen stelden zondagochtend omstreeks 10.30 uur in een pand aan de Amsterdamsevaart een onderzoek in. Dit op basis van binnengekomen informatie. In het pand troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan van 781 planten. De planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Daarnaast werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van elektriciteit.
De in het pand aanwezige man, een 35-jarige Amsterdammer, werd aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Jongen aangehouden met nep-vuurwapen
HOOFDDORP, 26 november Politiemensen hielden vrijdagmiddag een 17-jarige Hoofddorper aan. Bij de politie was de melding binnen gekomen dat er een jongen bij het Aalburgplein stond, met een vuurwapen in zijn broeksband. De jongen zou zijn weggelopen in de richting van de Nieuwe Molenaarslaan. Toen de agenten een onderzoek instelden, troffen zij een jongen aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De jongen bleek inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn broeksband te dragen. Dit bleek na onderzoek een zgn. balletjespistool te zijn. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Het wapen is in beslag genomen.