KNHS

Willem Greve wint Grote Prijs van Dresden
28 november 2010


DRESDEN (KNHS) - Willem Greve (Diepenheim) heeft in Dresden met de negenjarige KWPN goedgekeurde hengst Ukato op zondagmiddag de Grote Prijs van Dresden weten te winnen. Vorige week werd deze combinatie nog tweede in de Grote prijs van Jumping Indoor Maastricht en was alleen Leon Thijssen met Tyson sneller. Deze combinatie won nu op zondag de Grote Prijs van Stockholm.

In de barrage, waarin zeven combinaties startgerechtigd waren, eindigde Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon-Armanie als vierde. Leopold van Asten (Duizel) noteerde met VDL Groep Quinara twee springfoutjes en eindigde als 24ste. Voor Yves Houtackers (Weert) was de opgave in Dresden met Chipie van de Helle iets te zwaar en hij beëindigded de wedstrijd. Datzelfde gold ook voor Wesley Heijdens (Zenderen) met Continio.

"Ik had het geluk dat ik een paar ritten kon zien en dat na mij alleen nog de Duitse amazone Janne-Friederike Meyer kwam, waardoor ik wist waar ik tijd kon winnen. Dat was in de wending naar de dubbelsprong waar je binnendoor en buitenom kon rijden. Met Janne-Friederike achter me wist ik dat ik risico's moest nemen, want zij weet ook vaak heel snel te rijden. Het lukte mij om Ukato binnendoor naar de dubbel te rijden en daarbij lieten we de palen liggen. Mijn hengst is supersnel en dat hebben we vorige week ook in Maastricht laten zien. Toen kwamen we in de barrage tweetiende te kort om Thijssen te verslaan. Die zit nu gelukkig in Stockholm. Vanaf de eerste galopsprong in de barrage kon ik voluit doorrijden en alles paste perfect. Het basisparcours was best lastig, maar dat weet je als je in Duitsland start. Het was goed aan de maat, maar net als alle dagen hier had mijn hengst er absoluut geen moeite mee", vertelde een glunderende Willem Greve. "Ukato sprong tijdens dit concours echt werelds. Op vrijdag heb ik haar gestart in een 1.40 m. rubriek en op zaterdag werden we tweede in het Championat van Dresden", aldus Greve. Met zijn zege verdiende Greve een Mercedes C 180. "Echt een mooie auto".

Vincent Voorn was ook uiterst goed te spreken. "Mijn paard Audi's Alpapillon-Armanie heeft in de beide zware wedstrijden van zaterdag en zondag geen fouten gemaakt. Deze schimmel is van nature niet de snelste, dus waarom zou ik extra risico's gaan nemen. Om te winnen moest je binnendoor naar de dubbelsprong rijden, maar ik wist dat twee van de drie voor mij startende combinaties dat hadden gedaan en daar een fout noteerden. Ik besloot om buitenom te rijden, bleef foutloos en eindigde als vierde", aldus Voorn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.adventsturnier.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m) (zo):


1) Willem Greve (Diepenheim) - Ukato (Stakkato x Liberat) - 0 / 0 - 32.93

2) Clarissa Crotta (Zwi) - West Side van Meerputhoeve (Baloubet du Rouet x Apollonios) - 0 / 0 - 35.91

3) Heiko Schmidt (Dui) - Cassiopeia - 0 / 0 - 37.11
4) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armanie - 0 / 0 - 38.71

Uitslag springen 1.45m (za):


1) Wesley Heijdens (Zenderen) - Pavarottie H (Kigali x Gentleman) - 44.96 sec.

2) Peter Wylde (USA) - Lipton de l'Othain - 45.84 sec.
3) Kathrin Müller (Dui) - Shakespeare (Lux x Herannus) - 46.09 sec.

Uitslag springen 1.50m (za):


1) Cameron Hanley (Ier) - Complete - 0 / 0 - 35.41
2) Willem Greve - Ude (Nairobi x Gouverneur) - 0 / 0 - 35.49
3) Max Kühner (Dui) - Coeur de Lion - 0 / 0 - 36.62
5) Vincent Voorn - Audi's Alpapillon-Armanie (Aldato x Cassini) - 0 / 0
- 37.68
10) Wesley Heijdens - Continio - 0 / 4 - 37.41
11) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Quinara - 0 / 4 - 41.73

Uitslag springen 1.40m (vr):


1) Leopold van Asten - VDL Groep Amelie (v. Luidam) - 0 / 55.27
2) Msciwoj Kiecon (Pol) - Urbane (Landeur x Winckenburgh) - 0 / 56.48
3) Werner Muff (Zwi) - Quax - 0 / 56.69

4) Yves Houtackers (Weert) - Chipie van de Helle - 0 / 57.64