Ingezonden persbericht


Eerste Open NK indoor skydiven smaakt naar meer
Het Belgische defensieteam NMP-PCH Hayabusa schrijft historie

Roosendaal, 28 november 2010

NMP-PCH Hayabusa heeft de Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix 2010 weten te winnen. Zij eindigden als eerste in de AAA klasse en gaan hierdoor de geschiedenis in als het allereerste FS-4 team dat dit event heeft gewonnen.

De Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Wat is ontstaan als een idee voor de tussen vaste teams die bij Indoor Skydive Roosendaal trainen, is uiteindelijk uitgegroeid naar een internationale wedstrijd met deelnemers vanuit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zuid Afrika en Noorwegen. In totaal streden er 19 teams in 3 verschillende klassen, de A, AA en AAA om de prijzen.

De wedstrijd werd gehouden in de FS-4 discipline. Welke staat voor Formation Skydiving 4-way. Dit zijn teams welke bestaan uit 4 personen welke verplichte figuren moeten vormen tijdens 35 seconden wedstrijdtijd. Deze tijd staat gelijk aan de tijd die het team buiten heeft tijdens de vrije val. Per figuur krijgen ze een punt en het team welke aan het eind van de 7 wedstrijdrondes de meeste punten heeft wint de wedstrijd.

NMP-PCH Hayabusa heeft als overall winnaar geschiedenis geschreven. Dit Belgische defensieteam heeft als winnaar direct diverse records op zak met een record aantal van 53 punten in een enkele wedstrijd ronde en een totaal van maar liefst 230 punten. Hiermee bleven ze de huidige Nederlands kampioensformatie Dynamic Fource en Team Thunder voor. Deze eindigde respectievelijk 2e en 3e met 199 en 185 punten.

"Indoor Skydive Roosendaal is enorm trots op het enthousiasme vanuit de sport op dit unieke event. We hebben nu een goede eerste stap gezet richting een internationaal toernooi. Waarbij een Europese samenwerking, zoals een Europa League, tussen diverse indoor skydive centra tot de mogelijkheden behoort. Het event voor komend jaar zal plaatsvinden op 26 en 27 november 2011. We willen de ISR Grand Prix laten doorgroeien. Dit door aan de ene kant de internationale sport binnen te halen, maar ook willen we onderzoeken of het mogelijk is om kinderen en niet-skydivers te gaan betrekken. Met als doel dat de breedtesport, wedstrijdsport en topsport elkaar gaat ontmoeten in dit evenement " Aldus Robert Ros, Manager marketing & commerciële zaken Indoor Skydive Roosendaal.