Ingezonden persbericht


Fok.nl verkozen tot beste Nieuws- en Informatiesite van 2010

Fok.nl (FOK!) is donderdagavond uitgeroepen tot beste Nieuws- en Informatiesite van 2010. Tijdens een feestelijke awardshow in de Beurs van Berlage in Amsterdam werd bekend dat van alle publieksstemmen in de categorie Nieuws en Informatie de hoogste waarderingen gegeven waren aan FOK!.

Website van het Jaar is een jaarlijkse publieksprijs, georganiseerd door Emerce en MetrixLab. In 21 categorieën konden internetgebruikers hun stem en waardering geven aan de door de organisatie geselecteerde websites. Uit deze stemronde werden per categorie de site met de meeste stemmen tot Populairste benoemd, en de site met de hoogste waarderingen tot Beste. FOK! deelt de categorie Nieuws en Informatie met NU.nl, die de prijs voor Populairste website mocht meenemen.

"Ik vind dit serieus het tofste dat in lange tijd op FOK! is gebeurd," verklaart Danny Roodbol, oprichter en eigenaar van de site. Volgens hem is de prijs te danken aan het "enorme enthousiasme en de passie waarmee honderden vrijwilligers zich elke dag weer inzetten."

FOK! bestaat sinds 1999 en heeft zich van eenvoudige jongerensite ontwikkeld tot een maatschappijbrede community met naast de nieuws-, sport- en gamessites een weblog en het grootste forum van Nederland, waar ruim 320.000 geregistreerde gebruikers ('FOK!kers') in inmiddels ruim 1.5 miljoen topics alles bespreken wat er te bedenken valt. Deze topics worden maandelijks gelezen door 3 miljoen bezoekers.

Op de nieuws-, sport- en gamessites hebben FOK!kers de mogelijkheid te reageren op wekelijks honderden nieuwsberichten, reviews en columns. Met tientallen tot honderden reacties per bericht zijn deze sites een forum op zich, waar dagelijks de actualiteit becommentarieerd en besproken wordt.

FOK! wordt dagelijks draaiend gehouden door ruim 250 vrijwilligers die zich bezighouden met het schrijven van nieuwsberichten, reviews of columns, het modereren van de fora of het ondersteunen van redactieteams.

----------------------------------------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht