KNHS

Gerco Schröder wint Audi Masters
28 november 2010

BRUSSEL (KNHS) - In het hoofdnummer van het internationale concours hippique in Brussel, de Audi Masters, ging de overwinning naar Gerco Schröder (Tubbergen) met de schimmel Eurocommerce New Orleans. Van het 49 deelnemers tellende veld bleven tien combinaties foutloos. Daartoe behoorden niet Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon, die met één springfoutje als 20ste eindigde, en Albert Zoer (Echten), die met tikte Uraguay maar liefst vier balken uit de lepels tikte en als 44ste eindigde, terwijl voor Harrie Smolders (Hooge Mierde) de opgave net iets te zwaar was met Exquis Walnut de Muze.

In de barrage ging Schröder als vierde van start en na hem kwamen nog een paar gevaarlijke combinaties, zoals de Duitser Chritian Ahlmann met Taloubet Z, die reeds twee wereldbeker kwalificaties winnend wist af te sluiten. "Ik heb een barragerit gereden waarin ik een snelle foutloze rit wilde neerzetten, om daarmee de ruiters die na mij kwamen onder druk te zetten. Dat is mooi gelukt! Laura Kraut was bijvoorbeeld drie volle seconden sneller met Cedric, maar dat ging wel ten koste van een springfout. Ik heb gegokt op een foutloze rit in een goede tijd en dat pakte gelukkig heel goed uit", aldus Schröder.
De Franse ruiter Simon Delstre werd met Couletto tweede, voor de Duitser Lars Nieberg met Lord Luis.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.audimasters.be

Uitslag Grote Prijs Audi Masters(1.60m) (zo):


1) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 0 / 0 - 44.35

2) Simon Delestre (Fra) - Couletto - 0 / 0 - 44.72
3) Lars Nieberg (Dui) - Lord Luis - 0 / 0 - 45.17 20) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox) - 4

Uitslag springen 1.50 m (vr):


1) Rik Hemeryck (Bel) - Quarco de Kerambars - 0 / 0 - 34.49
2) Billy Twomey (Ier) - Je t'Aime Flamenco - 0 / 0 - 34.54
3) Jeroen Dubbeldam - BMC Van Grunsven Simon - 0 / 0 - 34.99