Vogelhuisje maken bij IVN West-Friesland


BOVENKARSPEL, 20101121 -- Winter en nachtvorst komen er aan. Vogels zoeken graag beschutting tegen de kou en een veilige plek om de nacht door te brengen. Reden om ze aan een huisje te helpen. Er zijn kant-en-klare vogelhuisjes te koop maar zelf een nestkastje maken is véél leuker.

Kinderen die willen knutselen en (groot)ouders die willen helpen kunnen zich op zondag 28 november 2010 om 14.00 uur bij het IVN inzetten voor vogels. In het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel is keuzemateriaal aanwezig om een degelijk vogelhuis in elkaar te zetten. Neem hamer en (kruiskop)schroevendraaier mee. Alle bouwers mogen hun eigen huisje meenemen voor minimaal ¤ 2,00. Vooraf opgeven als je komt bij Henri Bruggink op telefoonnummer 0229-275673.

Vogelhuisjes lijken onnatuurlijk, maar voor vogels op zoek naar een nestholte zijn ze ruim voldoende. Hang het kastje op een vogelveilige plaats. Als de kast met jonge vogeltjes in de volle zon komt te hangen dan kan het broedsucces nul zijn. Maar zo'n nestkast kan een bron van plezier zijn en je steekt er veel van op, want als in het voorjaar de eitjes zijn uitgebroed krijg je grote bewondering voor de inspanning van de vogelouders om het jonge spul groot te krijgen.

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht