Directe Democraten sporen Minister van Financien aan


284 miljard euro beschikbaar - 157 miljoen biljetten van 500 euro

DEN HAAG, 20101128 -- Bij het crisisberaad van zondag 28 november 2010 in Brussel zal onze Minister van Financien aan de collegae van de andere Europese landen moeten vragen of zij op de hoogte zijn van de getallen over de door de ECB in omloop gebrachte biljetten van EUR 200 en EUR 500 en het gebruik daarvan. Door dat te vragen komen we bij de kern van de problemen in de Europa. Er zijn nu 570 miljoen biljetten van EUR 500 in omloop. De totale waarde daarvan is EUR 284 miljard. Dat is 35% van de totale waarde van alle in omloop zijnde euroblijetten.

De nationale centrale banken geven alleen bankbiljetten uit aan banken. Zij hebben geen zicht op het gebruik daarvan. Er zijn wel gedachten over, maar duidelijkheid niet.

De belastingbetaler wil vandaag natuurlijk wel weten hoe het precies zit. Directe Democraten kijken thans uit naar de uitkomsten van het beraad in Brussel en verwachten van Jan Kees de Jager helderheid.

De 157 miljoen biljetten van EUR 500 zijn in feite renteloze obligaties aan toonder.

Als deze 157 miljoen biljetten van EUR 500 vandaag door de in Brussel bijeengekomen Ministers van Financien ongeldig worden verklaard komt direct een bedrag van EUR 284 miljard beschikbaar als deze biljetten worden omgezet in obligaties op naam voor een fonds waarmee de huidige crisis in Europa bezworen kan worden.

De obligaties op naam kunnen dan een passende rente krijgen, die voor de huidige bezitters van de biljetten van EUR 500 aantrekkelijk is.

De naam voor het Europese reddingsfonds van EUR 284 miljard is er al sinds het jaar 2007 : TCS - The Children's Sustainability Fund.

Zie verder voor de achtergronden : www.30miljard.nl .