Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 NOVEMBER 2010

Duurzame theefabrikant Celestial Seasonings lanceert Europese website

Celestial Seasonings ­ in Amerika al ruim 40 jaar de grootste producent van `herbal teas' ­ lanceert vandaag haar Europese website. Ook in Nederland kunnen we vanaf nu dus een kijkje nemen in de `Celestial keuken' waar o.a. de theesmaken Sleepytime, Tension Tamer en Lemon Zinger vandaan komen. Op Celestialseasonings.eu maak je als bezoeker op `wonderlijke' wijze kennis met Celestial Seasonings dat al sinds de start in 1969 volgens een duurzame filosofie haar thee samenstelt en produceert. Niet voor niets hebben de theebuiltjes van Celestial Seasonings geen koordje.... Het ontbreken van een koordje scheelt op jaarbasis ruim 1,5 miljoen kilo afval. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van de duurzame bedrijfsfilosofie van Celestial Seasonings. Het bedrijf werd ruim 40 jaar gestart om de hele wereld kennis te laten maken met de gezonde werking van thee. Niet alleen de kruidenvariant, maar ook de groene, wellness, witte, rode en chai thee. Inmiddels worden wereldwijd ruim 90 smaken verkocht, stuk voor stuk 100% natuurlijk. Ongeveer de helft van de smaken is in Nederland verkrijgbaar, o.a. via o.a. Albert Heijn, Jumbo Supermarkten en verschillende natuur- en reformwinkels. De thee springt in het oog dankzij de opvallende verpakkingen.

Thuisbasis Boulder Celestial Seasonings startte ruim veertig jaar geleden in Boulder in Colorado, midden tussen de Rocky Mountains. Nog steeds wordt hier alle thee samengesteld, verpakt en gedistribueerd. In het begin werden alle thee en de toegevoegde kruiden ter plekke geplukt en gedroogd, inmiddels komen de ingrediënten van over de hele wereld. De leveranciers zitten verspreid over 35 landen, waarbij Boulder de thuisbasis blijft. Celestial Seasonings is de grootste `Specialty Tea manufacturer' in NoordAmerika en de grootste fabrikant van kruidenthee in Amerika. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 1,6 biljoen kopjes Celestial Seasonings thee geschonken, waarbij Sleepytime ­ een van de eerste smaken die op de markt werd gebracht ­ wereldwijd nog steeds veruit favoriet is. Ook in Nederland!



Europese website www.celestialseasonings.eu Hoewel de thee van Celestial Seasonings wereldwijd verkrijgbaar is, bestond er tot nu toe alleen een Amerikaanse website. Daar komt met de komst van Celestialseasonings.eu verandering in. De website is speciaal ontwikkeld om Europese theedrinkers kennis te laten maken met de `wondere' wereld van Celestial Seasonings. Op de site vinden bezoekers niet alleen een uitgebreid overzicht van de verschillende smaken en soorten thee die het merk aanbiedt, maar is ook veel aandacht voor het duurzame karakter van het bedrijf. De site spreekt ­ net als de theeverpakkingen ­ met name visueel bijzonder tot de verbeelding.

Noot voor de redactie ­

Ingezonden persbericht