Ingezonden persbericht


29 november 2010

Hogeschool Utrecht schaft loting studie Pedagogiek af

Voor het aankomende studiejaar 2011-2012, start in september, is er geen numerus fixus meer voor de voltijd bacheloropleiding Pedagogiek van Hogeschool Utrecht. Bij de start drie jaar geleden, bleek de belangstelling voor de nieuwe opleiding overweldigend. Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, vroeg Pedagogiek een numerus fixus aan. Inmiddels is het curriculum volledig doorontwikkeld en zijn de eerste studenten afgestudeerd. Daarmee is er tijd en ruimte ontstaan om meer studenten onderwijs te bieden en opent de opleiding zijn deuren voor iedereen met een HAVO, VWO of MBO-diploma, die HBO-pedagoog wil worden.

Lisette van der Poel, opleidingsmanager Pedagogiek: "De afgelopen jaren moesten we veel gemotiveerde studenten teleurstellen, omdat we veel tijd moesten reserveren voor het ontwikkelen van onderwijs. We zijn blij dat we deze tijd nu aan onderwijs kunnen besteden en meer studenten kunnen toelaten. Er komt dus onbeperkt meer plek bij. Door de loting kregen studenten pas laat te horen dat ze de opleiding konden volgen. Dat bracht veel spanning en dat is nu niet meer zo."

Marleen Engbers, student Pedagogiek: "In de zomervakantie hoorde ik pas dat ik de opleiding Pedagogiek aan Hogeschool Utrecht kon gaan volgen, Na lange tijd van onzekerheid kon ik toch de opleiding van mijn eerste keuze gaan volgen. Nu zit ik in het derde jaar en volg ik met veel plezier de opleiding om straks als HBO-pedagoog aan de slag te gaan."

HBO-pedagogen zijn professionals met een kritische en onderzoekende houding. Ze adviseren en ondersteunen opvoeders van kinderen en jongeren in het eerste (ouders), tweede (school/opvang) en derde milieu (vrije tijd/zorg). Indien er problemen zijn of dreigen te ontstaan in de opvoeding en ontwikkeling, dan stemmen zij de verschillende opvoeders in deze pedagogische milieus beter op elkaar af.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.



Ingezonden persbericht