Op dinsdag 30 november a.s. organiseert stichting Food Valley voor de
levensmiddelenindustrie een open innovatie seminar rond het thema
'Hoogwaardig hergebruik van reststromen'. Men is te gast bij
Suikerunie, te Dinteloord.
Het is algemeen bekend dat reststromen uit de levensmiddelenindustrie
effectief te benutten zijn. Op veel plaatsen vinden ze hun weg richting
veevoer of bioreactor. Maar er is meer mogelijk. Tijdens ons seminar op
30 november gaan we hier dieper op in. Aan de hand van theorie en
praktijkervaringen van bedrijven, die succesvol opereren op dit
terrein, laten we zien wat er mogelijk is en hoe dat georganiseerd kan
worden.
Natuurlijk is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom komen vragen
aan de orde als: Hoe kunnen reststromen geanalyseerd worden? Hoe zet je
reststromen om in waardevolle nieuwe producten? Wat betekent dat voor
het productieproces? Hoe vind je een marktpartij die geïnteresseerd is
in wat je aan te bieden hebt? Afhankelijk van de uitkomsten en
belangstelling, bepalen we samen met u hoe initiatieven op dit terrein
beter ondersteund kunnen worden.
Deelname is geheel gratis
U kunt zich aanmelden via info@foodvalley.nl. Bent u verhinderd, maar
wel geïnteresseerd? Laat het de organisatie weten, Voor vragen kun u
zicht wenden tot Frances Fortuin (frances.fortuin@foodvalley.nl).
Suikerunie biedt voor geïnteresseerden van 12.00 tot 14.00 uur een
rondleiding aan, waarbij u een beeld krijgt van de wijze waarop
Suikerunie reststromen scheidt en verwerkt. Aansluitend kunt u gebruik
maken een eenvoudige lunch. Als u aan de rondleiding wilt deelnemen,
vragen wij u dit te vermelden bij uw aanmelding.
Syntens