Uitgeverij Bert Bakker

Bestseller Zadelpijn en ander damesleed in de Nederlandse theaters

Zadelpijn en ander damesleed

speelperiode 3 december 2010 t/m 8 april 2011 première woensdag 15 december 2010 Goudse Schouwburg
---

In theaterseizoen 2010/2011 zal Bos Theaterproducties de tragikomedie Zadelpijn en ander damesleed naar de bestseller van Liza van Sambeek in de theaters brengen. Wiske Sterringa bewerkt de roman voor het theater. Onder regie van Bruun Kuijt zal een topcast, bestaande uit Margo Dames, Debby Petter, Esther Roord, Renée Soutendijk, Lieneke le Roux en Wimie Wilhelm, de rollen vertolken in deze tragikomedie. Op 15 december 2010 gaat Zadelpijn en ander damesleed in première in de Goudse Schouwburg, waarna een tournee door het hele land volgt tot en met 8 april 2011.

Het boek Zadelpijn en ander damesleed is de succesvolle debuutroman van Liza van Sambeek, waarvan sinds de verschijning in 2003 meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Er is een telefilm uitgebracht en er zijn gesprekken gaande over een televisieserie gebaseerd op het boek. Daarnaast is er zelfs een officiële Zadelpijn-reisgids verschenen.

Zadelpijn en ander damesleed gaat over de vriendschap van zes eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig die elkaar al vanaf hun studietijd kennen. Tijdens hun jaarlijkse fietsvakantie in één van de mooiste streken van Frankrijk wordt hun vriendschapsband zwaar op de proef gesteld. De vrouwen worstelen met hun eigen problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies. De fietsreis wordt beleefd door de ogen van steeds één van de vrouwen, waardoor de gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven belicht worden.

De pers schreef over het boek: "Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie. De dames van Zadelpijn kunnen geweldige krengen zijn." - de Volkskrant.

Naar de roman van: Liza van Sambeek / Bewerking: Wiske Sterringa / Regie: Bruun Kuijt / Spel: Margo Dames, Debby Petter, Esther Roord, Lieneke le Roux, Renée Soutendijk, Wimie Wilhelm en 1 muzikant. / Decor: Jolanda Lanslots / Kostuums: Willemijn Kaasjager