Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima brengt werkbezoek Microfinanciering aan Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt vrijdagochtend 3 december, als lid van de Raad van de Microfinanciering, de Creative Factory en een symposium in het Ondernemershuis Zuid in Rotterdam. Het bezoek wordt georganiseerd door Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) dat als Microfinancieringondernemerspunt (startende) ondernemers advies, begeleiding en financiële steun biedt.

Prinses Máxima en andere leden van de Raad van de Microfinanciering starten het werkbezoek in de Creative Factory. Deze voormalige graansilo is een verzamelgebouw voor creatieve startende ondernemers in de media, mode, muziek, ontwerp en zakelijke dienstverlening. Om jonge, startende ondernemers te helpen, zoekt RBZ de samenwerking met verschillende partijen in Rotterdam, waaronder hogescholen, banken en het bedrijfsleven. Tijdens dit bezoek staan jongeren en ondernemerschap en het belang van een geschikte coach (senior ondernemer) centraal.

Het werkbezoek wordt afgesloten in het Ondernemershuis Zuid. RBZ heeft een symposium georganiseerd waar betrokken publieke en private partijen ervaringen uitwisselen over microfinanciering en coaching. De Prinses spreekt met de genodigden voorafgaand aan het symposium.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en krediet krijgen zij de kans een eigen onderneming te kunnen starten. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 42 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Noot voor redacties (