Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet ontvangt Nationale Revalidatie Prijs 2010

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden ontvangt vrijdagmiddag 3 december de Nationale Revalidatie Prijs 2010 van het Revalidatiefonds. De uitreiking vindt plaats tijdens het symposium 'Revalidatie en Arbeid' in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

De Nationale Revalidatie Prijs wordt toegekend aan een persoon, organisatie of instelling die zich op bijzondere wijze en resultaatgericht heeft ingezet voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Het bestuur van het Revalidatiefonds heeft besloten de prijs dit jaar aan Prinses Margriet toe te kennen vanwege 'haar uitzonderlijke persoonlijke inzet en betrokkenheid bij revalidatie en mensen met een beperking of chronische ziekte in het algemeen'.

De Prinses woont ook het symposium van het Revalidatiefonds bij, dat in het teken staat van het verbeteren van arbeidsparticipatie van gehandicapten en chronisch zieken.

Het Revalidatiefonds viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. Het fonds zet zich in om de positie van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in de samenleving te verbeteren en initieert en financiert projecten op het gebied van revalidatie, preventie, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid. Prinses Margriet is beschermvrouwe van het Revalidatiefonds.

Noot voor redacties (