Gemeente Geertruidenberg


Keizersdijk gaat weer open

Zoals het er nu uitziet, zal het gehele tracé Keizersdijk in Raamsdonksveer voor de kerst zijn opengesteld voor alle verkeer.

Op het moment van schrijven van dit artikel is de verwachting dat het gedeelte Wilhelminalaan tussen de Beatrixlaan en de Emmastraat op vrijdag 3 december zal worden opengesteld. De exacte datum is o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor het gedeelte van de Keizersdijk tussen Gangboord en Het Spant zal de openstelling omstreeks 17 december zijn.

Op donderdag 9 december wordt de gereconstrueerde Keizersdijk feestelijk in gebruik genomen. Na maanden van hard werken, waarbij overlast zeker niet altijd kon worden voorkomen, ligt er nu een prachtige gereconstrueerde Keizersdijk, Prins Bernhardstraat en Wilhelminalaan. Uiteindelijk is de reconstructie in 7 maanden uitgevoerd. Dit is 2 maanden sneller dan verwacht en betekent per saldo 2 maanden minder overlast.

Winkelen en verblijven

Er is een nieuw riool aangebracht, nieuwe bestrating, hagen en nieuwe verlichting. Het tracé is nu ingericht als 30km/u zone waardoor het gebied meer voetganger- en fietsvriendelijk is gemaakt. Het hart van de Keizersdijk is voorzien van een plein-achtige inrichting. De nadruk ligt mede daardoor in het gehele gebied meer op verblijven en winkelen in plaats van de oude route voor doorgaand verkeer.

Het gebied is nu weer schoon, heel en fleurig en daardoor uitnodigend voor omwonenden en bezoekers. Het geeft een nieuwe economische impuls aan de ondernemers in het centrum van Raamsdonksveer.

Opening

De openingshandeling voor de vernieuwde Keizersdijk zal plaatsvinden op donderdag 9 december om 20.30 uur in de Wilhelminalaan nabij de rotonde Beatrixlaan. Hierbij zal namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geertruidenberg en de VOG aan de ondernemers een cadeau worden aangeboden.