Erasmus Universiteit Rotterdam

Promotie Mw. drs. L. Feng

Titel proefschrift
Motivation, Coordination and Cognition in Cooperatives
---

Promotors:
Prof.dr. G.W.J. Hendrikse

---

Datum
03 december 2010 09:30

---

Locatie:
Woudestein, senaatszaal

---

Faculteit
Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

Coöperaties kunnen nog steeds een geschike organisatievorm zijn. Dat stelt Li Feng in haar haar proefschrift Motivation, Coordination and Cognition in Cooperatives. Li Feng vergeleek de efficiency van coöperatieve organisaties met een aantal andere organisatievormen vanuit verschillende perspectieven. Volgens haar bevindingen kan een coöperatieve organisatie inderdaad de beste vorm zijn onder bepaalde omstandigheden. Op drie december promoveert Li Feng aan de Erasmus Univeristeit Rotterdam.

Het management van coöperatieve organisaties kan profiteren van het onderzoek bij het opstellen van prestatiemaatstaven, het selecteren van coördinatiemechanismen en voor het vergroten van hun inzicht in de onderliggende redenen van de conservatieve instelling van coöperatieve organisaties.

Moderne coöperatieve organisaties worden nog steeds opgericht voor de wederzijdse economische en sociale voordelen die deze met zich meebrengen. Coöperatieve organisaties verschillen in veel opzichten van conventionele bedrijven. Zo zijn de eigenaars meestal een groep leveranciers of consumenten in plaats van commerciële investeerders.

Dit specifieke soort eigenaars zorgt voor een bijzonder karakter in managementmotivatie, productiecoördinatie en hoe omgegaan wordt met het leervermogen in de organisatie. Hoe kunnen deze verschillen het relatieve voor- of nadeel van deze coöperaties beïnvloeden?

Het onderzoeksproject voor de PhD-titel van Feng wordt uitgevoerd binnen het Erasmus Doctoraal Programma in Business & Management, georganiseerd door ERIM. Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) is het gezamenlijke onderzoeksinstituut van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en de Erasmus School of Economics (ESE) aan Erasmus University Rotterdam.

Over de auteur:
Li Feng (1983, China) studeerde internationale economie en handel aan de universiteit van Wuhan en behaalde in 2004 haar Bachelor in economie. Zij behaalde haar Master in Economics and Business in 2006 aan de Erasmus School of Economics, waarna zij verbonden was aan de afdeling Organisation and Personnel Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University als PhD kandidaat. Sinds 2007 presenteert zij haar werk op verschillende internationale conferenties en workshops. Enkele van haar publicaties zijn reeds verschenen in boeken en conferentiemateriaal.