Saxion
BR>

do 02 december 2010

Fitte Sint in Twekkelerveld

De Sinterklaasviering op Openbare Basisschool Twekkelerveld in Enschede heeft dit jaar een buitengewoon fit tintje. De school is begonnen met de promotie van " bewegen " .

Ze doet dit in samenwerking met het Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie. Zo hebben bijna alle leerlingen uit groepen 3 t/m 8 de afgelopen weken met veel enthousiasme meegedaan aan verschillende fitheidtesten.

Op 3 december komen de zwartepieten op de fiets en wordt de dag begonnen met een gezamenlijke dans die de leerlingen onder leiding van Fysiotherapie studenten van Saxion hebben ingestudeerd. In de hal van de school is een podium ingericht met een Sinterklaaspop op een hometrainer omringd door acrobatische pieten. De boodschap is: `bewegen is leuk en gezond!'.

Op basis van de testen die de leerlingen hebben gedaan krijgt iedere leerling een individueel beweeg- en gezondheidsadvies. De kinderen kunnen vervolgens kiezen uit een aanbod van beweegactiviteiten bij sportverenigingen in hun eigen buurt.

Zowel de school als leerlingen zijn erg enthousiast over het initiatief. Ook ouders blijken zeer betrokken. Het project krijgt dan ook een vervolg op andere basisscholen in de wijk.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
-----------------------------------

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Frits Oosterveld, lector Gezondheid en Bewegen, tel. 053-4871970 / 06-44832223 of Sieb Doddema, directeur O.B.S. Twekkelerveld, tel. 053-4333790.
____________________ Zoek