Universiteit van Tilburg

Persbericht 2 december 2010

FUJIFILM Best Thesis Award voor Carlijn Goossens

Carlijn Goossens, afgestudeerde van de Universiteit van Tilburg, heeft donderdag 2 december de Fujifilm Best Thesis Award ontvangen uit handen van Fujifilm president Peter Struik. Ze schreef de beste scriptie binnen het departement Organisatie en Strategie van het afgelopen jaar. De prijs bestond uit een oorkonde en een geldbedrag van ¤500,-. Carlijn Goossens volgde de master Strategic Management van de Universiteit van Tilburg en studeerde af op de implementatie van lean management.

Volgens de jury is de winnende scriptie een typisch voorbeeld van maatschappelijk relevant onderzoek. Hij bevat uitvoerige kennis vanuit diverse invalshoeken over de lean manufacturing theorie: een managementfilosofie die erop gericht is om zaken die geen toegevoegde waarde leveren te elimineren met als doel een verbetering van het bedrijfsresultaat. De scriptie is het resultaat van een enorme hoeveelheid empirisch werk waarbij gebruik is gemaakt van verschillende manieren van dataverzameling en verscheidene analyse instrumenten.

De tweede prijs werd behaald door Nick van Creij, die afstudeerde op de invloed van institutionele context op het subsitutie-effect van business groups en diversificatie strategie. De derde prijs werd gedeeld door Hendrik Cramer en Robbert Janssen. Cramer deed onderzoek naar de relatie tussen diversificatie strategie en prestaties van bedrijven met als bijzondere context een economische crisis. Janssen onderzocht de effecten van supply chain risk management op de prestaties van supply chains.

De scripties werden beoordeeld door een jury bestaande uit medewerkers van de Universiteit van Tilburg en Fujifilm. De voorzitter van de jury was prof. dr. Sytse Douma, hoofd van de vakgroep Organisatie en Strategie van de Tilburg School of Economics and Management van de Universiteit van Tilburg.

Studenten inspireren om te excelleren
Fujifilm werkt al langer samen met de Universiteit van Tilburg op het gebied van organisatie en strategie. Met het uitreiken van de Award wil Fujifilm studenten inspireren om te excelleren op hun vakgebied. Tegelijkertijd drukt Fujifilm zijn waardering uit voor de samenwerking met de universiteit.