Gemeente Eindhoven

WK 2018 in Rusland

Rusland mag het WK voetbal 2018 organiseren. Dat is op donderdag 2 december bekend gemaakt in het Zwitserse Zürich.

Nederland en België waren ook in de race, maar viel af. Burgemeester Van Gijzel en sportwethouder Helms feliciteren Rusland met de uitverkiezing en wenst het organiserende land veel succes.

Doordat het WK niet naar de Lage Landen komt, stopt de rol van Eindhoven als gaststad van het organisatiecomité. De afgelopen jaren was de bidorganisatie gevestigd in de Kennedytoren. Het was de bedoeling dat dit de komende jaren zo zou blijven. Maar helaas, zo zal het niet worden. Het betekent ook dat de beste voetballanden ter wereld niet in het Philipsstadion zullen spelen en dat de pleinen in de stad niet gevuld zullen zijn met supporters uit allerlei landen wereldwijd.

Positieve terugblik

Als organisatiestad en mogelijke speelstad heeft de kandidatuur Eindhoven wel het een en ander opgeleverd. In het bidbook zijn Eindhovense ideeën over duurzaamheid en sociaal-maatschappelijke projecten in de buurt, zoals het PSV in the Community, opgenomen. Diverse belangrijke mediamomenten, zoals de presentatie van de speelsteden, vonden plaats in Eindhoven. Eindhoven heeft zich als sportstad weer overtuigend geprofileerd. In de stad waren er de GOALS-projecten over bijvoorbeeld gezondheid, de inzet van werklozen en jongerenactiviteiten. Het bedrijfsleven, de gemeente en sportorganisaties hebben goed samengewerkt, waardoor Eindhoven als samenwerkende stad zich goed heeft kunnen laten zien.