HTM



* Proef nieuwe halte-informatieborden HTM Nr. 24, 1 december 2010

Afgelopen week is HTM een proef gestart met een nieuw halte-informatiepaneel. Het eerste paneel is geplaatst in de tram- en bushalte op het Spui.

De halte is het eerste visitekaartje van het openbaar vervoer waarmee de reiziger kennis maakt en daarom maakt HTM de halte-informatie nog duidelijker en klantvriendelijker. Uit onderzoek is gebleken dat reizigers duidelijke informatie in de halte belangrijk vinden.

Strakker en duidelijker
Nieuw op de borden is het overzicht met alle belangrijke bestemmingen, zodat reizigers in één oogopslag kunnen zien welke tram- en buslijnen naar die bestemmingen gaan. HTM heeft ook gekozen voor een modernere vormgeving. Om het geheel een strakkere aanblik te geven wordt nu met één vel gewerkt waarop informatie staat, in plaats van de vroegere losse prints.

Planning
Binnenkort worden op een nader te bepalen tram- of buslijn de haltes voorzien van dit nieuwe ontwerp. Aansluitend onderzoekt HTM wat de reizigers ervan vinden. Daarna plaatst HTM , gefaseerd, de nieuwe borden op de overige haltes binnen Haaglanden. HTM is benieuwd wat de reizigers van dit nieuwe ontwerp vinden. Reizigers kunnen hun mening per e-mail kenbaar maken via haltebord@htm.net.