Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 03-12-2010

Mannen aangehouden met vuurwapens

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december drie mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van twee vuurwapens.

Bij de politie was informatie binnengekomen over een man die waarschijnlijk van plan was een overval te plegen. Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.30 uur op de Catharijnesingel de auto rijden waarin de vermoedelijke verdachte zou zitten. De 18-jarige bestuurder uit Leusden kreeg een stopteken en werd gecontroleerd.

De man had een vuurwapen op zak en werd aangehouden. In de auto lag op de achterbank een tweede vuurwapen. Twee passagiers in de auto, 18 en 19 jaar uit Rotterdam en Zeist, werden eveneens aangehouden. De verdachten werden voor onderzoek en verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Beneluxlaan vond donderdagmorgen een aanrijding plaats. Hierbij raakte twee vrouwen gewond.

Een 46-jarige automobiliste uit Utrecht reed omstreeks 09.30 uur met haar auto over de Beneluxlaan in de richting van de het Europaplein. Ter hoogte van de Vasco Da Gammalaan staken plotseling twee vrouwen de weg over. De bestuursster zag geen kans meer hen te ontwijken en schepte het tweetal.

De slachtoffers, 18 en 38 jaar beiden uit Utrecht, raakten gewond en werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Getuigen verklaarden dat de twee vrouwen vermoedelijk de tram nog wilden halen en door het rode verkeerslicht de weg overstaken. De politie onderzoek de exacte toedracht van de aanrijding.

Portemonnee geroofd

UTRECHT Een vrouw werd donderdagmiddag van haar portemonnee beroofd. De politie is opzoek naar getuige(n) van deze beroving.

Een 72-jarige vrouw uit Montfoort stond samen met haar man rond 13.30 uur bij een winkel aan de Roelantdreef. Het tweetal werd op een gegeven moment aangesproken door een vrouw. De vrouw stelde een vage vraag aan het stel en liep daarna weg. Al snel had de Montfoortse door dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. Snel probeerde zij haar bankpas te laten blokkeren. Helaas bleek dat de pas al gebruikt was en een groot bedrag was afgeschreven.

De politie is op zoek de verdachte. Haar signalement luidt; vrouw, rond de 20 jaar, donker haar, ongeveer 1.70 mtr. lang en een slank postuur. De vrouw droeg een roze muts en donkere kleding. Volgens het slachtoffer sprak de vrouw accentloos Nederlands. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.