Politie Groningen

Vrijdag 3 december 2010

Provincie Groningen , 03-12-2010

Automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN Een onbekende automobilist is donderdagochtend omstreeks 06:45 uur op de Oostersingel na een aanrijding doorgereden. Een 48-jarige automobilist uit Groningen werd op de kruising Antonius Deusinglaan met de Oostersingel aangereden door een roodkleurige personenauto. Na de aanrijding reed de bestuurder van deze auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf, door. Hij/zij reed weg via de W.A. Scholtenstraat in de richting van het centrum. De roodkleurige auto raakte door de aanrijding aan de linkervoorzijde beschadigd. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist. Ook zoekt zij mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De politie stelt een nader onderzoek

Jonge bromfietser zonder rijbewijs

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmorgen een 15-jarige bromfietser uit Groningen op de bon geslingerd. Parkeercontroleurs zagen dat de bromfietser reed in de Herestraat (een voetgangersgebied). Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Ook de bromfiets bleek niet verzekerd. De politie bekeurde de jongen voor deze overtredingen. De Stadjer is afgelopen periode al vaker betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bromfiets werd meegenomen naar het politiebureau.

Voetgangster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 19-jarige vrouw uit Veendam is donderdagmorgen op de Elzenlaan in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw rende het zebrapad over om een stadsbus te halen. Volgens getuigen negeerde zij hierbij het rode voetgangersverkeerslicht. Een 41-jarige automobiliste uit Groningen, die over de Elzenlaan reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de Veendamse. Het slachtoffer werd met een hersenschudding door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

HOOGEZAND - De politie heeft donderdagmiddag een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt in de Meint Veningastraat in Hoogezand hadden gezien dat de Stadjer spullen ter waarde van 45 euro had gestolen. Toen de verdachte werd aangesproken sloeg hij een medewerkster tegen haar borst. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De medewerkster van de supermarkt heeft aangifte gedaan. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na verkeersongeval

ONSTWEDDE - Een 16-jarige meisje uit Onstwedde is donderdagmiddag op het fietspad op de Veenhuizerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje reed vermoedelijk zonder verlichting op midden van het fietspad. Zij kwam hierbij in aanrijding met een 56-jarige scooterbestuurder uit Onstwedde, die haar tegemoet reed. Door de aanrijding kwam het meisje ten val. Het slachtoffer werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De politie wil fietsers er op wijzen dat het gebruik van fietsverlichting van levensbelang is. Vooral in de periode dat het vroeg donker en laat licht wordt. In deze periode heeft het verkeer ook te maken met lastige weersomstandigheden. Zien en gezien worden is daarom van groot belang. De politie zal daarom in de komende periode vaker verlichtingscontroles houden. Een overtreding kost 35 euro. Meer informatie over feestverlichting is te vinden opwww.valopmetjefiets.nl.

Man zwaait met klewang

GRIJPSKERK De politie heeft donderdagavond een 44-jarige inwoner van Grijpskerk aangehouden. Bij de meldkamer kwam een melding dat een man in een woning aan de Vereeniging in Grijpskerk gevaarlijk met een klewang zou zwaaien. Zijn vrouw probeerde haar man tot bedaren te brengen, maar daar had hij geen boodschap aan. Toen zij de klewang probeerde af te pakken raakte zij licht gewond aan haar hand. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse. Voor de woning bedreigde de Grijpskerker de agenten met de klewang. Toen de politie dreigde een politiehond in te zetten gaf de verdachte zich over. Hierbij raakte niemand gewond. De amokmaker moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De klewang is in beslaggenomen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De politie stelt een onderzoek in.

Op de bon voor sneeuwballen gooien

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond op de Noorderhaven acht knapen ( 17,18 en 19 jaar) uit Groningen en Steenwijk op de bon geslingerd voor het gooien van sneeuwballen. De knapen hadden het vanaf een dak van een woning gemunt op voorbijgangers en een politieauto. Agenten spraken de knapen aan. Hierop kregen alle sneeuwbalgooiers een bekeuring voor baldadigheid.

Overval op doe-hetzelf zaak

TER APEL - De politie onderzoekt een gewapende overval op een doe-hetzelf zaak in de Viaductstraat in Ter Apel. Een nog onbekende man liep donderdagavond rond 18:40 uur de zaak binnen. Hij liep naar de kassa en bedreigde de eigenaar met een vuurwapen. Vrijwel direct eiste de overvaller, die een bivakmuts droeg, geld. Hij deed een greep in de kassa en verliet de winkel met een onbekende hoeveelheid geld. De dader liep vervolgens met de buit naar buiten en ging er lopend vandoor. De politie beschikt over het volgende signalement: man met getinte huidskleur, leeftijd ongeveer 25-30 jaar oud, normaal postuur, ongeveer
1.80 meter lang. Hij droeg een bruine corduroy heupjas. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de dader is. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Als u op heterdaad slachtoffer of getuige bent van een overval of straatroof adviseert de politie direct het landelijke alarmnummer 1-1-2 te bellen.

Alcomobilisten aangehouden

Provincie Groningen De politie heeft donderdag in Groningen en Winsum twee automobilisten aangehouden. Een 42-jarige vrouw uit Ezinge is in haar woonplaats aangehouden. De automobilist botste op de Haven met haar auto tegen een brug, hek en een paaltje. Omstanders bemerkten dat de vrouw had gedronken. De verdachte liep naar haar huis, waar zij door agenten werd aangehouden. De bestuurster had ruim 1,6 promille alcohol in haar bloed.

Een 18-jarige man uit Wezup werd in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen gecontroleerd. De beginnende automobilist had eveneens te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 2 december op diverse plaatsen:


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2420, aantal overtredingen: 201, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1840, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Bergenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 703, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 958, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1703, aantal overtredingen: 163, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 821, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1691, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1552, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 867, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.