Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Vrouw vindt belager op Hyves | |
De politie heeft een onderzoek afgerond naar een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag 24 oktober plaatsvond op de Sprengenweg in Apeldoorn. Een 26-jarige vrouw uit Groningen is in deze nacht in het gezicht geschopt door een 17-jarige jongen uit Apeldoorn. Zij heeft haar belager en enkele van zijn vrienden de volgende dag teruggevonden op Hyves.


Ruzie na het stappen

De vrouw was samen met drie vrienden na een avondje stappen rond 03:30 uur op weg naar huis, toen zij op de Sprengenweg een andere groep van ongeveer zes jongeren tegenkwamen. Bij het eerste contact tussen beide groepen werden over en weer grappen gemaakt. De sfeer sloeg om toen de grotere groep een bril en mutsen begon af te pakken van het viertal waar de vrouw bij hoorde. Er ontstond ruzie, waarop een schermutseling volgde tussen twee jongens van beide groepen. De vrouw probeerde dit te sussen. Beide jongens liepen al weg toen de vrouw onverwachts, met een zogenaamde high kick, in haar gezicht geschopt werd. Hierna ging de grotere groep er vandoor en is de politie gealarmeerd. De politie heeft de vrouw en één van haar vrienden naar het ziekenhuis gebracht ter controle en stelde een onderzoek in.


Speurtocht op Hyves

De 26-jarige vrouw had tijdens de ruzie enkele voornamen opgevangen van de groep waar haar belager bij hoorde. Na een zoekslag op Hyves vond ze een foto waar meerdere jongens van de groep op stonden. Hiermee is de aangeefster naar de politie gegaan. De informatieafdeling van de politie is met deze foto aan de slag gegaan en heeft de personalia van de betrokkenen verzameld. Er zijn in totaal vijf Apeldoornse jongens van 16 en 17 jaar gehoord door de politie die allemaal bekenden bij het incident aanwezig te zijn geweest. Na beoordeling van de zaak door de politie en het openbaar ministerie is alleen de 17-jarige jongen die de vrouw geschopt heeft gedagvaard. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


Nasleep slachtoffer

De 26-jarige vrouw hoefde in de nacht van het incident niet in het ziekenhuis te blijven maar hield wel een pijnlijke kaak en angstgevoelens over aan het voorval. Zij wordt begeleid door Slachtofferhulp.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --