Gemeente Westervoort

Basketbal clinics door oud-international Henk Pieterse

ex-profbasketballer Henk Pieterse

Op woensdag 1 december jl. verzorgde de boomlange (2,11 meter) ex-profbasketballer Henk Pieterse in samenwerking met basketbalvereniging De Pigeons een aantal spectaculaire basketbalclinics in De Endesprong in Duiven.

Leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het Candea College, maar ook basisschoolleerlingen uit Duiven en Westervoort en jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar hebben hun sportieve kant laten zien.

Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Westervoort, de gemeente Duiven, het Candea College en de basketbalvereniging De Pigeons en zet in op een actieve en gezonde leefstijl. De financiering wordt gedaan vanuit de impuls Buurt, Onderwijs en Sport.

Lay up, dribbelen, gooien en vangen, alle spelonderdelen kwamen aan de orde. Naast het grote plezier van het spel verwerkte de ex-profbasketballer ook aspecten van respect, vertrouwen en loyaliteit in de clinics. Via zijn oefeningen leren de jongeren ook het belang van goed en respectvol met elkaar omgaan.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl