Politie Drenthe

Vrijdag 3 december 2010

Provincie Drenthe, 03-12-2010

Aanrijding door gladheid

EMMEN Donderdagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden op de N34. Een 39-jarige automobilist uit Meppel reed over de N34 in de richting van Coevorden toen hij door plaatselijke gladheid de macht over het stuur verloor en vanaf de rechter rijbaan via de linker rijbaan in de talud was geraakt. Bij het kruisen van de andere rijbaan reed de man frontaal tegen de auto van een 42-jarige man uit Meppel. De 39-jarige man is met zijn auto via het talud enkele meters naar beneden gereden. Beide bestuurders konden zelf uit het voertuig stappen. Beide zijn ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel, waarna de 39-jarige man uit Meppel ter controle overgebracht is naar het Scheperziekenhuis te Emmen.

Controle fietsverlichting

PATERSWOLDE Donderdagmorgen heeft de politie een controle op fietsverlichting gehouden op de Hoofdweg. Tussen 07.00 en 08.00 uur zijn er 25 fietsers bekeurd omdat hun fietsverlichting niet naar behoren werkte.

Boerderij brand uit

VREDENHEIM Donderdagmiddag is er rond 14.00 uur brand ontstaan in een boerderij aan de Vredenheim. De bewoner van de boerderij was op dat moment niet aanwezig in het pand. Buurtbewoners ontdekten de brand en haalden de koeien, welke in een naastgelegen schuur stonden, naar buiten. Ook de hond van de bewoner kon uit de woning worden gehaald. De brandweer gaf rond 16.00 uur het sein brandmeester. De woning is volledig verloren gegaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Man aangehouden voor bedreiging

NIEUW-BUINEN De politie heeft donderdagavond een 33-jarige man uit Nieuw-Buinen aangehouden. De man had onenigheid met een 25-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen en is verhaal gaan halen. In een woning aan de Chrysantstraat bedreigde de man de vrouw met de dood en zou haar bij haar nek hebben gegrepen. De vrouw alarmeerde de politie waarna de man is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Politie controleert verkeer

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond het verkeer gecontroleerd op de Krimweg. Hierbij zijn acht fietsers bekeurd omdat zij geen goed werkende verlichting hadden. Drie automobilisten zijn bekeurd omdat zij de ruiten van de auto niet vrij hadden gemaakt van sneeuw en ijs. Hierdoor werd het zicht van de bestuurders ernstig belemmerd. Daarnaast zijn er twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ZUID-OOST DRENTHE De politie heeft donderdag het verkeer gecontroleerd in Zuid-Oost Drenthe. Hierbij zijn vier snelheidsovertreders bekeurd omdat zij de maximum snelheid op de autoweg (2x N34, 1x N391 en 1x N379) hadden overschreden. Twee bestuurders zijn bekeurd voor het niet handsfree bellen. Daarnaast is er één bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder omdat deze geen voorrang had verleend.

Beschonken bestuurders aangehouden

NIEUW RODEN De politie heeft donderdagavond een 44-jarige man uit Roden aangehouden. De man reed op zijn bromfiets over de Dorpsstraat toen agenten hem staande hielden voor een controle. Bij de ademanalyse blies een F (fail) waarna een ademanalyse werd afgenomen. Hij blies 540 ug/l (1,2 promille). Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Toen de man later die avond werd afgezet in de Dorpsstraat zagen agenten een man uit een uitgaansgelegenheid komen welke in een auto stapte en wegreed. Hierop werd de 55-jarige man uit Nieuw-Roden staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies 280 ug/l (0,6 promille). De man is met een bekeuring op zak thuis afgezet.

Politie houdt man aan voor mishandeling

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 40-jarige man uit Meppel aangehouden. De man wordt er van verdacht een 28-jarige man uit Emmen te hebben geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Wilhelminastraat. De man uit Meppel wilde niet meewerken bij zijn aangehouden. Hij verzette zicht hevig. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Man op heterdaad aangehouden voor poging tot inbraak

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden voor poging tot inbraak. De man wilde inbreken in een woning aan de Boonackers, maar de bewoner overliep de man waarna hij via de tuin is weggerend. Hierop heeft de bewoner de politie gealarmeerd. Toen agenten in de buurt van de woning reden zagen zij een man staan welke probeerde een auto te stelen. Hierop is de achtervolging ingezet te voet. Aan de hand van voetsporen in de sneeuw kon de man iets verderop worden aangehouden. Deze man bleek te voldoen aan het signalement van de poging tot inbraak bij de woning aan de Boonackers. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder rijdt tegen boom

HUIS TER HEIDE In de nacht van donderdag op vrijdag is een 36-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed over de Asserstraat toen hij vermoedelijk door de sneeuwval de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De man droeg geen gordel waarop hij met zijn hoofd tegen de voorruit botste. De man had een flinke hoofdwond opgelopen en een gebroken arm. De vrouwelijke passagier, welke naast hem zat, liep geen verwondingen op. Bij de blaastest blies de man een F (fail). De man moest voor zijn verwonden naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Omdat een ademanalyse niet mogelijk was is er een bloedtest van de man afgenomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Woningbrand; geen gewonden

NIEUW WEERDINGE In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een brand ontstaan in een woning aan de Tussen de wijken. De 47-jarige bewoner werd rond 04.00 uur wakker van het brandalarm en zag dat het bankstel in brand stond. Hierop is hij de woning uit gegaan en heeft de buren gealarmeerd. Vermoedelijk is een smeulende sigaret de oorzaak van de brand.

Aanhouding voor rijden zonder rijbewijs

ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed in een auto over de Sluisstraat toen hij door agenten staande werd gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanhoudingen wapenbezit en drugsbezit

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden in een woning aan de Laan van het Kinholt. In de woning troffen de agenten een illegaal vuurwapen aan welke van de 58-jarige man uit Emmen bleek te zijn. Tevens is in de woning een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man had verschillende bolletjes harddrugs bij zich. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagen schampt viaduct

ODOORN Vrijdagmorgen rond 07.00 uur is er op de N34 een vrachtwagen tegen een viaduct gebotst. Deze viaduct loopt over de N34 ter hoogte van Odoorn. Vermoedelijk door een technische storing is de container op de oplegger omhoog gekomen waardoor de vrachtwagen bij het passeren van de viaduct te hoog was en tegen de viaduct botste. De container is hierbij van de oplegger gevallen en op de weg terecht gekomen. Beide rijstroken zijn afgesloten. De verwachting is dat deze in de loop van vrijdagmiddag weer vrijgegeven worden.

Vuurwerkcontroles leveren resultaat op

DRENTHE - De politie is in de Zuidoosthoek van Drenthe, vooral in de omgeving Coevorden, al enkele weken bezig met controles op bezit van illegaal vuurwerk. Dat leverde tot nu toe 28 verdachten op. Er zijn 16 vuurwerkpistolen in beslag genomen. Voor het bezit van ander illegaal vuurwerk zijn 12 verdachten aangehouden.

Het vuurwerk komt voornamelijk uit Duitsland en heeft het stempel illegaal doordat er geen lont aan zit of omdat een Nederlandse gebruiksaanwijzing ontbreekt. Een andere reden kan zijn dat er meer kruit in zit dan voor de Nederlandse markt is toegestaan.

Enkele verdachten zijn afkomstig uit de omgeving van Coevorden. Opvallend is dat het merendeel van de mensen met illegaal vuurwerk van verder weg komt, zoals uit Overijssel, Friesland en Groningen. Naast de controles op het vervoer van het illegale vuurwerk vanuit Duitsland reageert de politie ook dagelijks op overlastmeldingen. Inwoners die overlast hebben van vuurwerk kunnen dit melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 8844. De hele maand december worden s avonds extra agenten ingezet voor deze meldingen. Daarom ziet de politie graag dat meldingen van overlast direct worden gedaan en niet een uur of zelfs een dag later. Direct melden levert de meeste pakkans op.

Verder wil de politie een ieder wijzen op de mogelijkheid van een anonieme melding bij Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Tijdens de controles en acties wordt actief naar bezitters/gebruikers van vuurwerkpistolen gezocht, en naar handelaren en gebruikers van illegaal vuurwerk. En als mensen kennis hebben van illegale opslagplaatsen, zeker met het oog op veiligheid van omgeving en personen, is het verzoek om dat direct bij de politie te melden!