Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-12-2010

Koude rustige horecadienst in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben een rustige en zeer koude dienst gehad. Ze kregen assistentie van beredenen. Er werd slechts één aanhouding verricht. Omstreeks 01.50 uur werd op de Halstraat een 31-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij trok de aandacht van de dienders omdat hij zich voor hun auto opstelde. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Verder werd een automobilist betrapt zonder rijbewijs en werd
proces-verbaal opgemaakt tegen een wildplasser. Eenheden van het horecatoezicht werden vanwege de rust in de binnenstad, ingezet in Princenhage en Prinsenbeek om daar extra te surveilleren vanwege de toename van woninginbraken aldaar.

Politie lovend over hulp burgers bij reanimatie in Breda

BREDA: Vanmorgen hebben diverse passanten op de Heerbaan kordaat opgetreden toen een 48-jarige Bredanaar een hartaanval kreeg. Volgens de agenten stopten diverse auto's waaronder een medewerkster van een ziekenhuis en een militair. Ook voetgangers verleenden assistentie. De reanimatie van het slachtoffer werd door hen snel op gang gebracht. Het slachtoffer kwam weer bij kennis en werd met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht. Kennelijk wordt hij vandaag nog geopereerd.

Overval seksshop in Bureau Brabant

BREDA: In Bureau Brabant wordt maandag aandacht besteed aan een niet alledaagse overval in Breda. Daar heeft een overvaller het gemunt op een seksshop. Op 13 november 2010 is een medewerker aanwezig, als er opeens een man de shop binnen komt rennen. Hij roept om geld en bedreigt de medewerker met een mes. Die krijgt ook nog een kruk naar zijn hoofd gegooid. Het slachtoffer is zo geschrokken, dat de
overvaller ook daadwerkelijk met geld de zaak uit kan vluchten. Bewakingscamera's hebben de overvaller opgenomen.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 6 december 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 7 december 2010 om 15.55 uur.

Belg (62) gewond bij verkeersongeval

BREDA: Een 62-jarige man uit Hemiksem (B) is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rijksweg A-16, ter hoogte van Hazeldonk. Het slachtoffer kwam met zijn bestelauto in aanrijding met een vrachtwagen, bestuurd door een 57-jarige man uit Orscholz (D) die stilstond vanwege een file. Hij zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en vervolgens met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Hij was aanspreekbaar, zijn letsel is niet bekend.

Een getuige die de aanrijding zag gebeuren vertelde dat er op de A-16 een file stond. De vrachtwagen had zijn alarmlichten aan. Kennelijk heeft het slachtoffer dat te laat gezien, waardoor hij met zijn bestelauto tegen de vrachtwagen is gereden. De rijksweg werd tijdelijk afgesloten in de richting Antwerpen. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Engelse bikkel (44) kampeert in bos

ULVENHOUT: De politie heeft donderdagmiddag na twee bezorgde meldingen van wandelaars in het Ulvenhoutse bos, een 44-jarige Engelsman aangetroffen die ondanks het koude winterweer daar een tent had opgezet De man, een inwoner van Middlesbrough, verkeerde in blakende gezondheid. Hij was gekleed in een legerachtige camouflage outfit. Hij vertelde dat hij dakloos was. Hij was op doorreis vanuit Duitsland naar Engeland. Hij werd door de agenten via de Meldkamer nagetrokken. Er waren geen bijzonderheden over de man bekend. Ze wezen hem op de extra mogelijkheid voor daklozen om vanwege het extreem koude weer in een opvang te overnachten. Hij wenste daar geen gebruik van te maken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-12-2010 11:07 | © Regio Midden en West Brabant |