Gemeente IJsselstein


Contract U-pas wegens succes verlengd

De gemeente IJsselstein is tevreden over de uitkomsten van het kwaliteitsonderzoek naar de U-pas. De U-pas wordt veel gebruikt en goed beoordeeld. Alle reden om het contract te verlengen met een periode van
1,5 jaar. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011 en loopt tot 1 juli 2012. Wethouder Cremer is zeer tevreden over de uitkomst van het onderzoek; "Door de U-pas doen meer IJsselsteiners mee, een uitstekend resultaat."

Om te weten te komen hoe tevreden de gebruiker van de U-pas is, heeft de gemeente in 2010 een kwaliteitsonderzoek laten uitvoeren door een extern bureau. De waardering voor de U-pas is goed en wordt door de gebruikers beoordeeld met een rapportcijfer van 7,7.

Het blijkt dat het afgelopen jaar ruim 72% procent van de U-pas houders gemiddeld 7,8 keer gebruik heeft gemaakt van de U-pas. Iets meer dan de helft van de U-pas houders is door de pas activiteiten gaan ondernemen die zij zonder de U-pas niet gedaan zouden hebben.

In IJsselstein hebben ongeveer 500 kinderen een U-pas. Het gebruik van de U-pas onder kinderen ligt nog hoger. 88% van de kinderen maakt vooral gebruik van kortingen op de bioscoop, zwemmen, dagtochten en het lidmaatschap van een sportvereniging.

Kijk in de bijlage voor het Klanttevredenheidsonderzoek U-pas IJsselstein.

Te downloaden:

* Klantevredenheidsonderzoek U-pas IJsselstein 2010.pdf