Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 03-12-2010

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag 2 december drie mannen aangehouden wegens winkeldiefstal. Eén van de mannen wordt ook verdacht van poging tot doodslag.

Rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat een beveiliger van een winkel aan de Utrechtsestraat drie mannen achtervolgde, die kort daarvoor een groot aantal zaken hadden gestolen. De drie mannen stapten op de Varkensmarkt in een auto en reden vervolgens in, op de beveiliger. Deze kon nog net op tijd opzij springen.

Vervolgens reden de mannen via de Hogeweg de Rijksweg A28 op, richting Leusden. Inmiddels hadden agenten het voertuig in het vizier en gaven zij de verdachten ter hoogte van de afrit Leusden een stopteken. Getuigen die achter de drie mannen reden, zagen toen dat er een aantal tassen uit de auto werden gegooid. Later bleken dat spullen te zijn, die vermoedelijk uit de winkel gestolen waren. Op de afrit werd de auto van de verdachten langs de kant gezet. In het voertuig werd ook een groot aantal zaken gevonden, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn.

De politie hield de mannen, van 25 jaar, 26 jaar en 27 jaar en alle drie uit Polen, aan. Zij worden verdacht van diefstal. Bovendien wordt de bestuurder ook verdacht van poging tot doodslag. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

AMERSFOORT Op donderdag 2 december heeft de politie een 37-jarige Amersfoortse aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Amersfoort.

De kinderen van de verdachte zouden rond 13.00 uur sneeuwballen hebben gegooid naar de auto, met daarin de vrouw en dochter van het 48-jarige slachtoffer. De vrouw sprak de kinderen aan op het gooien van de sneeuwballen, waarbij ze vervolgens uitgescholden werd door onder andere de 37-jarige vrouw. Toen de 48-jarige echtgenoot verhaal bij de vrouw ging halen, werden hij en zijn dochter, door haar geslagen met een honkbalknuppel. De politie heeft de vrouw aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

AMERERSFOORT Op de Leliestraat heeft in de nacht van vrijdag 3 december, korte tijd brand gewoed. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er grofvuil naast een garage in brand stond. De brand was snel door de brandweer geblust. Door het vuur werd een deel van de garage beschadigd. Waarschijnlijk is de brand aangestoken.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie van het district Eemland zuid, via telefoonnummer: 0900 8844.