Gemeente Noordwijkerhout


Gemeente stopt subsidie ouderenvervoer

De gemeente Noordwijkerhout verleent per 1 januari 2011 geen subsidie meer voor het ouderenvervoer (Regiotaxi) voor 70-plussers.

Wat betekent dit?


* Ouderen kunnen nog steeds gebruik maken van de Regiotaxi, maar niet langer tegen een voordelig tarief.

* Ouderen dienen zelf hun vervoer te regelen, zoals het gebruik van het openbaar vervoer of een eigen auto.

* Ouderen kunnen gebruik blijven maken van de nieuwe Regiotaxi. Zij betalen het algemene tarief. Dit tarief bedraagt EUR 2,35 per zone.

Extra ondersteuning nodig?

De gemeente blijft zich wel inzetten voor ouderen die niet in staat zijn hun eigen vervoer/verplaatsingen te regelen en daarvoor ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen in aanmerking komen voor het van deur tot deurvervoer op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle inwoners van 70 jaar en ouder krijgen persoonlijk een brief met daarin alle informatie of u in aanmerking komt voor deze extra ondersteuning. Mocht u na het lezen van de brief nog meer vragen hebben, kunt u contact opnemen met de ISD Bollenstreek. De ISD is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op nummer (0800) 9567000 of via de website www.isdbollenstreek.nl. U kunt ook langskomen bij het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout (voorheen Lokaal Loket). U kunt hier op werkdagen terecht van 09.00 - 12.00 uur.